Μέγαρο Μαξίμου: Ετοιμάζει κινήσεις με στόχο ενίσχυση εισοδημάτων και επενδύσεις

Προσήλωση και αποφασιστικότητα, για την εφαρμογή των προγραμματικών δεσμεύσεων μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, δηλώνει το Μέγαρο Μαξίμου αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των δημοσιονομικών συνθηκών

Το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει κινήσεις με στόχο την προώθηση εμπροσθοβαρών πολιτικών, με φόντο τις εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Μητσοτάκης: Η οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική, ενισχύσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για 700.000 νοικοκυριά – Προτεραιότητα το ΕΣΥ

Εν αναμονή και των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ που εκλέγει σήμερα ηγεσία, το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει κινήσεις με στόχο την προώθηση εμπροσθοβαρών πολιτικών, στις οποίες ξεχωρίζουν οι στόχοι για την ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την προώθηση επενδύσεων και την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στον δημόσιο τομέα. Η Υγεία ήταν και παραμένει ψηλά στην ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ στο πεδίο της Παιδείας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης συνεχίζει με αμείωτη ταχύτητα την υλοποίηση των αναγκαίων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν καταρχάς ότι δίνεται έμφαση στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, με βασική επιδίωξη ωστόσο η καταγεγραμμένη πρόοδος να αφορά πρώτα και κύρια την ενίσχυση του εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. Τα ίδια στελέχη σημειώνουν ότι έχει αυξηθεί ήδη τέσσερις φορές στη σειρά ο κατώτατος μισθός, ενώ σύμφωνα με τη δέσμευση του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι στα σκαριά και πέμπτη αύξηση.

Ως γνωστόν, από τον περασμένο Απρίλιο ο κατώτατος μισθός διαμορφώθηκε στα 830 ευρώ και την προσεχή άνοιξη υπολογίζεται να πάρει νέα αύξηση κατά 40 ευρώ και να διαμορφωθεί στα 870 ευρώ το 2025 και στα 950 ευρώ το 2027. «Αντίστοιχη αναμένεται να είναι και η αναπροσαρμογή του μέσου μισθού, ο οποίος από 1.046 ευρώ που ήταν το 2019 έχει φτάσει στα 1.300 ευρώ και στο τέλος της τετραετίας θα φτάσει τα 1.500 ευρώ. Μόνον έτσι, άλλωστε, μπορούν να καλυφθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις από τις παρατεταμένες πληθωριστικές πιέσεις που επιμένουν τρία χρόνια και τον προηγούμενο μήνα ώθησαν προς τα πάνω τις τιμές κατά 2,9%», αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζοντας τη σημασία για τη θετική εξέλιξη των πραγμάτων του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον ΑΣΕΠ όσον αφορά στην επιτάχυνση των προσλήψεων και ειδικά στο χώρο της Υγείας, όπου χρειάζεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η μερίδα του λέοντος στους διορισμούς θα είναι για ακόμα έναν χρόνο στην υγεία, γιατί έχουμε υποσχεθεί έναν αριθμό διορισμών και χρόνο με τον χρόνο τον υλοποιούμε. Γιατί θέλουμε ένα θετικό ισοζύγιο που θα μειώσει τα κενά, όσο το δυνατόν περισσότερο. Δίνουμε όμως και κίνητρα, γιατί δεν είναι μόνο οι διορισμοί, είναι και το «σε ποιο ΕΣΥ διορίζεται ένας νέος επιστήμονας», εξηγεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης περιγράφονατς τον στόχο για:

«Ένα ΕΣΥ με καλύτερα κτίρια, ένα ΕΣΥ με καλύτερους μισθούς, από 10% εως 35%, αναλόγως την ειδικότητα. Με κίνητρα περισσότερα για ιδιωτικό έργο, για να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να βγάζουν περισσότερα λεφτά, νόμιμα, χωρίς να περιορίζονται μόνο στο μισθό τους, για να επιστρέψουν στο ΕΣΥ. Ένα ΕΣΥ που θα μπορεί να κάνει και αυτό πολύ σύντομα για να μειωθούν οι αναμονές δράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία, για την προέκταση του ΕΚΑΒ και άλλα».

Στο μικροσκόπιο βάζουν σε καθημερινή βάση την εικόνα που αφορά στα τιμολόγια του ρεύματος, που απασχολεί όλα τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αρμόδια κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι με εξαίρεση τον Αύγουστο οι τιμές ήταν προ κρίσης σε όλα τα τιμολόγια, κυρίως στα δύο πιο δημοφιλή, στο «πράσινο» και στο σταθερό, στο «μπλε», που ούτως ή άλλως αυτό δεν άλλαζε, οπότε ήταν δεδομένο ότι θα βρισκόταν πιο χαμηλά. Τι προσπαθεί να κάνει τώρα η Κυβέρνηση;

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα