Αποκλεισμός Κασσελάκη: Τύφλα να ‘χει ο «Πατερούλης» Στάλιν

Υπέρτατος φασισμός η ακύρωση της ψήφου 75.000 ΣΥΡΙΖΑίων που τον Σεπτέμβριο του 2023 είχαν αποφασίσει ποιον θέλουν για πρόεδρο του κόμματος

Ο Ιωσήφ Στάλιν δεν έχει μείνει στην Ιστορία μόνο ως ο άνθρωπος που ηγήθηκε της Σοβιετικής Ένωσης στον αγώνα για τη συντριβή της χιτλερικής Γερμανίας.

Είναι και ο πολιτικός δυνάστης που εκτέλεσε το προ πολέμου σχέδιο της «Μεγάλης Εκκαθάρισης» (1936-1938) στο εσωτερικό της χώρας του στο πλαίσιο της οποίας 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι που θεωρήθηκαν «εχθροί του κράτους» συνελήφθησαν, με περισσότερους από 681.000 εξ αυτών να καταδικάζονται σε εκτέλεση.

Αν και έχουν περάσει κοντά 90 χρόνια από τότε, κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ζήλεψαν τη… δόξα του «Πατερούλη» Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς και προχώρησαν στην «προγραφή» του Στέφανου Κασσελάκη.

Ως γνωστόν η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε το απόγευμα του Σαββάτου (12/10) να αποκλείσει τον έκπτωτο πρόεδρο του κόμματος από τις επερχόμενε εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, με το αιτιολογικό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιτίθεται ανάρμοστα και αμφισβητεί εξακολουθητικά τις καταστατικές λειτουργίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ένα πολιτικό σχηματισμό όπως ο ΣΥΡΙΖΑ όπου η καμαρίλα, ο φραξιονισμός και τα συντροφικά μαχαιρώματα είναι καθεστώς, λίγη σημασία έχει ποιος ήρξατο χειρών αδίκων.

Η ουσία βρίσκεται στα αποθέματα δημοκρατικότητας ενός  κόμματος που ομνύει μεν στην αρχές της Αριστεράς, στον προοδευτισμό και στη διαφορετικότητα των απόψεων, αλλά όταν έρχεται η ώρα να κάνει πράξη αυτές τις διακηρύξεις αποφασίζει να αποκλείει από τις διαδικασίες ως πολιτικά παρείσακτο και κομματικά ασυμμόρφωτο τον μέχρι πριν λίγο καιρό εκλεγμένο πρόεδρό του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Στέφανος που συστήθηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή το καλοκαίρι του 2023 ως «έχων κάτι να μας πει» δεν μας είπε τελικά τίποτα. Παρακολουθήσαμε μόνο το promo της προσωπική του ζωής και του lifestyle που κουβάλησε από το… Αμέρικα.

Έστω κι έτσι, όμως, αυτόν τον άνθρωπο τον ψήφισαν ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο του κόμματός τους, την πρώτη φορά με πάνω από 66.000 ψήφους (44,91%) και τη δεύτερη με σχεδόν 75.000 ψήφους (55,98%). Και τώρα ήρθε μία κομματική πλειοψηφία 138 στελεχών να πει σε δεκάδες χιλιάδες –κατ’ ευφημισμό– «συντρόφους» ότι η ψήφος πήγε στο σκουπίδια και μάλιστα δεν θα τους δοθεί η δυνατότητα να ξαναψηφίσουν τον αποβληθέντα με κόκκινη κάρτα εκλεκτό τους.

Το μόνο που μένει τώρα στο κονκλάβιο της Κουμουνδούρου είναι να δώσουν εντολή, όπως ο Στάλιν με τους τροτσκιστές αντιπάλους του, να σβηστεί με photoshop η φιγούρα του Κασσελάκη από κάθε πολιτική φωτογραφία που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ, με τη λεζάντα στις «ρετουσαρισμενες» φωτό να γράφει την ατάκα του Νίκου Παππά ότι σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ «όλες οι εξουσίες και όλα τα αξιώματα είναι και ελεγκτέα και ανακλητά.». 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα