ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για το β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών – Ποιοι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00 και λίγη ώρα αργότερα θα γίνει γνωστός ο νικητής.

Στις 07:00 άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, το αποτέλεσμα των οποίων θα κρίνει τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος. Αντιμέτωποι στις κάλπες είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής (06/10), ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ ο Χάρης Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00 και λίγη ώρα αργότερα θα γίνει γνωστός ο νικητής. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή η οποία στο β’ γύρο αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 30%, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021.

Λίγο μετά τις 09:00 ψήφισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας και σήμερα έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία αρκεί να το κάνουμε μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε Ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή», δήλωσε ο κ. Δούκας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ψηφίσει στο Ίλιον.

Μ. Κατρίνης: Στόχος να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και δύναμη αλλαγής

«Από αύριο υπάρχει ένας και μόνο στόχος, να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο, πλειοψηφικό και δύναμη αλλαγής» σημείωσε ο Μιχάλης Κατρίνης σε δηλώσεις του αφού ψήφισε το πρωί στο Δημαρχείο Πύργου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την κάλπη, δήλωσε πως περιμένει από τους πολίτες να ψηφίσουν με βάση το ποιος πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος πρόεδρος για το κόμμα.

«Συνεπής απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Από αύριο υπάρχει ένας και μόνο στόχος. Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα ισχυρό, πλειοψηφικό, μία δύναμη αλλαγής. Ξεκάθαρα τοποθετήθηκα δημόσια και είπα να πάνε να ψηφίσουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα οι ψηφοφόροι μας, να διαλέξουν αυτόν που θεωρούν πως είναι καλύτερος. Αυτό έκανα και αυτό πιστεύω. Είναι στάση αρχής» δήλωσε.

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν μόνο οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου. Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δεν θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα