Τα είπανε για το μεταναστευτικό! Τα συμφωνήσανε;

Χατζηβασιλείου και Φόρτωμας συναντήθηκαν στην Πειραιώς με εκπροσώπους του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας

Συνάντηση με άρωμα Γερμανίας πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο κομματικό στρατηγείο της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο όπου ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης και βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, μαζί με τον γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς και βουλευτή Κυκλάδων, Φίλιππο Φόρτωμα.

Οι δύο “γαλάζιοι” γραμματείς υποδέχτηκαν συγκεκιμένα τον αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (CDU/CSU) Στέφεν Μπίλγκερ, την ευρωβουλευτή του CDU Άντρεα Βέσλερ, καθώς και τον επικεφαλής του Γραφείου του Ιδρύματος «Κόνραντ Αντενάουερ» για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μάριαν Βεντ.

Όπως λένε από την οδό Πειραιώς, το τετ-α-τετ στόχευε στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου καθώς και στην καλύτερη συνεργασία των δύο «ομόδοξων» κομμάτων.

Κυρίαρχο, πάντως, θέμα της συζήτησης δεν ήταν τα παραπάνω αλλά το μεταναστευτικό, με τον Τ. Χατζηβασιλείου να επισημαίνει στους συνομιλητές του ότι η απόφαση της κεντροαριστερής κυβέρνησης Σολτς να καταργήσει de facto και μονομερώς τη Συνθήκη Σένγκεν είναι αντιευρωπαϊκή και δεν εξυπηρετεί τον κοινό σκοπό της Ευρωπαϊκής Ένωση, αφού ρίχνει το βάρος της ευθύνης στις χώρες πρώτης υποδοχής όπως είναι η Ελλάδα.

Θα είχε, πάντως, εξαιρετικό ενδιαφέρον να γνωστοποιήσουν από την κυβέρνηση την απάντηση που έδωσε η γερμανική αντιπροσωπία στις ελληνικές ανησυχίες. Κι αυτό για δύο λόγους. Αφενός διότι την επόμενη εβδομάδα υπάρχει Σύνοδος Κορυφής όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το θέμα, ενώ στα σκαριά υπάρχει και κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον καγκελάριο της Γερμανίας.

Αφετέρου διότι στο Βερολίνο το’ χουν τύμπανο ότι πολύ τους άρεσε στο CDU/CSU το γεγονός ότι ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναγκάστηκε να σκληρύνει τη στάση του στο μεταναστευτικό και πως ουδεμία… καούρα έχουν αν αυτή η απόφαση θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει σε μαζικές επιστροφές μεταναστών από την Γερμανία στη χώρα μας.

Αυτά, για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα