Ο Τερίμ κρατάει τον Αλόνσο στον Παναθηναϊκό

Με… προσφορές ο κόσμος στο γήπεδο που βλέπει την ομάδα να είναι ήδη 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή

Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Αλαφούζος κατέβηκε στ΄αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και συνεχάρη παίκτες και προπονητή. Γιατί το έκανε παρότι το αποτέλεσμα δεν ήταν νικηφόρο ο καθένας μπορεί να το καταλάβει. Ήθελε -με τον τρόπο του- να στηρίξει τον προπονητή, τον Αλόνσο. Γι αυτό το λόγο έβγαλε κι ανακοίνωση για την διαιτησία παρότι ακόμη και στελέχη του καναλιού του (όπως η Λαμπαδαρίου) έκρινε ως αβάσιμες τις αιτιάσεις του Παναθηναϊκού για την διαιτησία στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους.

Δεν ήταν λίγοι όσοι πίστεψαν ότι ο Αλόνσο θα τέλειωνε στην διακοπή του πρωταθλήματος. Με δυο νίκες σε εφτά παιχνίδια δεν μπορείς να σταθείς στον Παναθηναϊκό. Ιδανικό τάιμινγκ ήταν για να μπορούσε και ο νέος προπονητής να έβρισκε χρόνο με την ομάδα και στους παίκτες. Ήδη είχε ακουστεί το όνομα του Πογέτ για τον οποίο ο Τζαβέλλας όπου σταθεί κι όπου βρεθεί μιλάει με επαίνους από την κοινή θητεία τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Τον Παπαδημητρίου δεν τον ακούει πλέον καθόλου ο πράσινος μεγαλομέτοχος και λέγεται ότι θα φύγει μαζί με τον Αλόνσο.

Αιτία, είναι η αδυναμία του Παναθηναϊκού να ξεφορτωθεί πέντε παίκτες που δεν υπολογίζονται από τον Αλόνσο, αλλά έχουν μείνει στην ομάδα και πληρώνονται απ΄αυτήν. Κατ΄εκτίμηση το κόστος των «παρκαρισμένων» παικτών φτάνει κοντά στα 5 εκατ. ευρώ.

Ο Πέρεθ συμμετέχει ενεργά στις κινήσεις της ομάδας και προσπαθεί για μία ευκαιρία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποσπάσει καμία. Οι Τρουιγέ και Κλεϊνχέισλερ δεν υπολογίζονται από τον ΝτιέγκοΑλόνσο, με τον Ούγγρο μέσο να έχει μεγάλο συμβόλαιο. Οι Βιλένα και Βέρμπιτς είναι τα πιο σημαντικά “βαρίδια” στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Μαζί με τον Σπόραρ (ο οποίος είναι προς πώληση), ο Ολλανδός μέσος και ο Σλοβένος εξτρέμ δεν έχουν λάβει ούτε μία επίσημη πρόταση από άλλες ομάδες αυτό το διάστημα. Δεν υπάρχει καν φιλολογικό ενδιαφέρον ή ανεπίσημες κρούσεις γι αυτούς. Είναι προφανές το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός, ειδικά όταν μόνο οι αμοιβές των Βιλένα, Βέρμπιτς και Κλεϊνχέισλερ φτάνουν περίπου τα 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

 

Μαζί με τον Σπόραρ (ο οποίος είναι ενεργός, αλλά προς πώληση), ο Ολλανδός μέσος και ο Σλοβένος εξτρέμ δεν έχουν λάβει ούτε μία επίσημη πρόταση από άλλες ομάδες αυτό το διάστημα. Δεν υπάρχει καν φιλολογικό ενδιαφέρον ή ανεπίσημες κρούσεις – επίσημες προτάσεις: μηδέν. Είναι προφανές το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός, ειδικά όταν μόνο οι αμοιβές των Βιλένα, Βέρμπιτς και Κλεϊνχέισλερ φτάνουν περίπου τα 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Αυτή η κατάσταση πρέπει να επιλυθεί πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Η ουσία είναι πως ο Αλαφούζος έχει αποφασίσει να αναβάλει προσωρινά τις όποιες αποφάσεις για τον προπονητή μήπως και σηκώσει κεφάλι η ομάδα. Αυτό τού υποσχέθηκε ο ίδιος ο προπονητής που πάντως έχει χάσει το παιχνίδι με την εξέδρα. Ο κόσμος δεν τον πιστεύει. Του μεταφέρθηκε πάντως ότι θα παραμείνει μέχρι νεοτέρας, αλλά μετην απαίτηση για πολύ καλύτερες εμφανίσεις κι αποτελέσματα στους αγώνες που θα ακολουθήσουν μετά τη διακοπή (ΟΦΗ εκτός, Τσέλσι εντός, Άρης εντός, Ατρόμητος εκτός στο Κύπελλο Ελλάδας , Βόλος εκτός, Τζουγκάρντεν εκτός, Λαμία εντός), έως την επόμενη διακοπή του Νοεμβρίου, είναι απόλυτη. Τώρα, πως θα πετύχει να κερδίσει όλους αυτούς και χωρίς τον τραυματία Φώτη Ιωαννίδη είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, αλλά εναλλακτική προς το παρόν δεν υπάρχει διότι ο Αλαφούζος δεν έχει στο μυαλό του να τον αλλάξει, αν πιστέψουμε το κλίμα που βγαίνει από την διοίκηση προς τους δημοσιογράφους.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Το Νοέμβριο δύσκολα μπορεί να βρεις προπονητή που θα είναι χωρίς ομάδα, αλλά και ότι ήδη ο Παναθηναϊκός πληρώνει το συμβόλαιο των 2,4 εκατ. ευρώ (μαζί με την εφορία) του ΦατίχΤερίμ ο οποίος έφυγε μεν, αλλά προφανώς δεν χάρισε λεφτά στον Αλαφούζο. Ήδη, το τριφύλλι πληρώνει και 1,3 εκ. ευρώ στον Αλόνσο και στους συνεργάτες του, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς πως μια απόφαση απόλυσης του νυν προπονητή σε συνδυασμό με την πρόσληψη ενός νέου θα φόρτωνε ακόμη περισσότερο το ήδη επιβαρυμένο μισθολόγιο της ΠΑΕ…

Τίποτα πάντως δεν θα εμποδίσει τον Αλαφούζο να διώξει τον Αλόνσο αν στις επόμενες αγωνιστικές η ομάδα δεν σηκώσει κεφάλι. Δύσκολο να συνέλθουν οι πράσινοι οι οποίοι στους τελευταίους δέκα μήνες έχουν αλλάξει τέσσερις προπονητές, στον Αλόνσο και στον Τερίμ προσθέσουμε τον Γιοβάνοβιτς, αλλά και τον Κόντη με τον οποίοι κατέκτησε το Κύπελλο και την ευρωπαϊκή έξοδο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα