Με επίκεντρο το Ολυμπιακό Χωριό αρχίζουν οι 12οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Θα διεξαχθούν αγώνες σε 14 αθλήματα

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών, αθλητριών και αθλούμενων, που άγγιξαν τους 1500 από 70 οργανισμούς, εταιρίες και φορείς, θα αρχίσουν αύριο (11/10) οι 12οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου. Επίκεντρο αυτή τη χρονιά θα αποτελέσει το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού και θα διεξαχθούν αγώνες σε 14 αθλήματα. Σε σχέση με πέρυσι οι συμμετοχές είναι αρκετά αυξημένες, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο εργασιακός αθλητισμός έχει ενταχθεί στη ζωή των Ελλήνων εργαζομένων.

Κάθε χρόνο δεκάδες έρευνες αναδεικνύουν τα θετικά αποτελέσματα της άθλησης που σχετίζεται και με το εργασιακό περιβάλλον και μάλιστα ενθαρρύνουν τους εργοδότες και τους εργαζόμενους να ενταχθούν σε ανάλογες δράσεις. Με γνώμονα όλες αυτές τις έρευνες, ο Εθνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας για 12η χρονιά θα διοργανώσει τους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού που πλέον αποτελούν θεσμό για τη χώρα μας.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι θα εκπροσωπήσουν τις εταιρείες τους και θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, πινγκ πονγκ, μπόουλινγκ, αγώνες δρόμου, σκάκι κ.α. ενώ δικαίωμα να αγωνιστούν έχουν και μεμονωμένοι εργαζόμενοι. Εκτός από το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού, αγώνες θα διεξαχθούν και στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, Athens Beach Center, Αχαρναί Tennis Academy, Game On Darts, Renti Arena Soccer Club, Renti Star Football Club, Seven Sports Club, Strike Bowling Center και Palaio Faliro Petanque Club.

Αυτή τη χρονιά η διοργάνωση πρωτοπορεί και έχει εντάξει στο πρόγραμμά της το «Run 4 Diversity», το οποίο διοργανώνεται από τη Γαλλική Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού (FFSE) και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε ατομικό περπάτημα 3 χλμ. και στο τρέξιμο σε ζευγάρια σε απόσταση 6 χλμ. και ο αγώνας προάγει τη σημασία της διαφορετικότητας, της κοινωνικής συνοχής και της ισότητας στον εργασιακό χώρο.

Οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού/ Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Αχαρνών, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας, του Ελληνο-γαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι: ΣΤΑΣΥ, ΑΒ Βασιλόπουλος, Coca-Cola, Τρία Έψιλον, FILA, Dryfo- Menexopoulos Bros SA, Daily Fruits, Pizza Fan .

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8, ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, Η Καθημερινή, STAR Channel, Gazzetta και Αθήνα 9.84.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα