«Μίλτον»: Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι δέκα νεκροί και ακατάλληλο το νερό

Μετά τους τέσσερις νεκρούς που είχαν ανακοινωθεί πως ανασύρθηκαν, ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, όπως μεταδίδει το NBC News

Συγκλονιστικές εικόνες από τη διαλυμένη οροφή του γηπέδου Τροπικάνα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς η Φλόριντα μετρά τις πληγές της από τον καταστροφικό «τυφώνα Μίλτον», που έγινε αιτία να χαθούν δέκα άνθρωποι, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις αναζήτησης και απεγκλωβισμού τουλάχιστον 18 ατόμων που έχουν παγιδευτεί σε πολυκατοικία στην πόλη Κλιαργουότερ

Είναι ακόμη νωρίς για να διαμορφωθεί μια εκτενής εικόνα του μεγέθους της καταστροφής, αλλά ολόκληρα σπίτια έχουν καταστραφεί, δέντρα έχουν κατακλύσει τους δρόμους, έπιπλα κατοικιών έχουν «ταξιδέψει» μέτρα μακριά, αυτοκίνητα έχουν μετατραπεί σε σίδερα.

Ο Μίλτον προβλέπεται να εξελιχθεί σε ισχυρή μετα-τροπική καταιγίδα αργότερα σήμερα και κατόπιν σταδιακά να εξασθενίσει εντελώς τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων.

Το πάρκο του σταδίου είχε οριστεί ως χώρος για τους πρώτους ανταποκριτές και τα συνεργεία καθαρισμού, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά ως καταφύγιο τη στιγμή της καταστροφής.

Δεν πίνεται  το νερό στο Σεντ Πίτερσμπεργκ της Φλόριντα
Την ίδια ώρα, οι τοπικές Αρχές στο Σεντ Πίτερσμπεργκ της Φλόριντα εξέδωσαν ειδοποίηση πως είναι ακατάλληλο το νερό για πόση μετά από μεγάλες τις διακοπές του δικτύου ύδρευσης που προκλήθηκαν από τον τυφώνα.

Η ειδοποίηση αφορά τις περιοχές στο Σεντ Πίτερσμπεργκ, το Γκάλφπορτ, τη Νότια Πασαντίνα και το Λιλμαν.

Η δημοτική Αρχή είπε ότι για πόση, μαγείρεμα και το βούρτσισμα των δοντιών θα πρέπει να χρησιμοποιείται το εμφιαλωμένο νερό ή το νερό της βρύσης μόνο κατόπιν βρασμού. Το νερό πρέπει να βράσει για ένα λεπτό και να κρυώσει πριν από τη χρήση του.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα