Χίλιες φορές στο Ροστόφ ο Ιβάν

Sports Παρασκήνια

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο αναμορφωτής του ΠΑΟΚ, ο μεγάλος του ευεργέτης. Κι έγινε ακόμη πιο χρήσιμος την μακρά περίοδο που καθηλώθηκε στο Ροστόφ. Γιατί αποδείχτηκε πως αυτά τα χρόνια ο δικέφαλος του βορρά είχε ηρεμία, η οποία απέδωσε στον αγωνιστικό χώρο.

Η επανεμφάνιση του ιδιοκτήτη στην Ελλάδα, συνοδεύτηκε από αστοχίες. Ανέβασε τον πήχη κόντρα στη φιλοσοφία του Ραζβάν Λουτσέσκου, επισημαίνοντας πως ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο ρόστερ της 12ετίας. Μετέφερε πίεση στο αγωνιστικό τμήμα, η οποία προκάλεσε τριγμούς. Τρεις ήττες σερί μέτρησε ο δικέφαλος του βορρά από Γαλατασαράι, Άρη και Στεάουα, μέχρι που ήρθε η… λύτρωση στη Λιβαδειά μετά το 86΄. Εκεί ήρθε και το ξέσπασμα του Λουτσέσκου. «Αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος, μπορώ να φύγω», επεσήμανε ο Ρουμάνος τεχνικός.

Δηλαδή πουλάς τον καλύτερο παίκτη της ομάδας τον Κουλιεράκη, κάνεις μεταγραφές κατόπιν εορτής και βγαίνεις να κοκορευτείς για το ρόστερ; Δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο. Δεν φτιάχνονται έτσι οι ομάδες. Και η ηρεμία παίζει μεγάλο ρόλο ώστε να έρθουν οι επιτυχίες. Γι’ αυτό και ο Λουτσέσκου πέταξε τη βόμβα. Γιατί από προτάσεις; Πολλές. Πάρα πολλές.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα