ΚΚΕ: Να ανακληθούν οι ποινές και να σταματήσουν να τιμωρούνται οι στρατευμένοι

«Είναι στοιχειώδες και αναφαίρετο δικαίωμα των στρατιωτών η πολιτική τους έκφραση και η συμμετοχή τους στις λαϊκές και φιλειρηνικές εκδηλώσεις ενάντια στους πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς», τονίζει το ΚΚΕ.

Να ανακληθούν οι ποινές και να σταματήσουν να τιμωρούνται οι στρατευμένοι νέοι ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, το ΚΚΕ.

Στο κείμενο της ερώτησης, που υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, σημειώνεται ότι «τις προηγούμενες ημέρες, σε όλη την Ελλάδα ο λαός και η νεολαία με μαζικές διαδηλώσεις διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην συμμετοχή της χώρας μας και των Ενόπλων Δυνάμεων στους πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, στην στήριξη στο κράτος – δολοφόνο, Ισραήλ».

«Είναι στοιχειώδες και αναφαίρετο δικαίωμα των στρατιωτών η πολιτική τους έκφραση και η συμμετοχή τους στις λαϊκές και φιλειρηνικές εκδηλώσεις ενάντια στους πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς», τονίζεται.

Όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, «άμεσα, εκτυλίχθηκε μια άθλια εκστρατεία στοχοποίησης και τρομοκράτησής τους από διάφορους κύκλους. Εξαπολύεται μια επίθεση από την κυβέρνηση με επιβολή ποινή φυλάκισης σε δύο φαντάρους, πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος άλλων, τοποθετήσεις βουλευτή της ΝΔ, επίσης από γνωστό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους γνωστούς ακροδεξιούς».

«Οι νέοι στρατευμένοι υπηρετούν την θητεία τους για να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τα κυριαρχικά δικαιώματα και όχι για να συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους», επισημαίνουν και προσθέτουν πως «είναι υπόλογοι η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου για τη στήριξη του ΝΑΤΟ και την συμμετοχή της χώρα μας στους πολέμους».

«Το δικαίωμα της συμμετοχής των φαντάρων μαζί με τον λαό στις κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο δεν καταργείται ούτε αναστέλλεται όσο υπηρετούν τη θητεία τους και δεν μπορεί να τιμωρηθούν, είτε φορούν στολή είτε πολιτικά ρούχα κατά την συμμετοχή τους. Είναι αβάσιμη και ανυπόστατη η ποινή και οι κατηγορίες σε βάρος των φαντάρων, έχουν χαρακτήρα εκφοβισμού και στόχο να τους φιμώσουν», υπογραμμίζουν.

Και ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό «τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να ανακληθούν οι ποινές και να σταματήσουν να τιμωρούνται οι στρατευμένοι νέοι, που συμμετέχουν μαζί με τον λαό στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την συμμετοχή της χώρας σε αυτόν».

Για την τιμωρία με 15 μέρες φυλακή, στον στρατιώτη

Παράλληλα, το Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις & τα Σώματα Ασφαλείας καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ για την «απαράδεκτη τιμωρία με 15 μέρες φυλακή», σε στρατιώτη που παραβρέθηκε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πειραιά.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ για την απαράδεκτη τιμωρία με 15 μέρες φυλακή, σε στρατιώτη που παραβρέθηκε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πειραιά. Ο στρατιώτης με την παρουσία και το λόγο του, όπως και πολλοί άλλοι στρατιώτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα πολεμικά σχέδια και αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογραμμίζει.

Προσθέτει πως «απαίτησαν να βγει η χώρα μας από το σφαγείο της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής, να σταματήσει κάθε εμπλοκή και στήριξη στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ« και διαμηνύει πως «όσα μέτρα κι αν πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και με την εξόφθαλμη ανοχή των υπόλοιπων κομμάτων του ΝΑΤΟϊκού τόξου, δεν πρόκειται να φιμώσουν τους φαντάρους, τους αξιωματικούς, τον ελληνικό λαό που παλεύει ενάντια στον πόλεμο, καταδικάζει το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ».

«Τώρα δυναμώνουμε παντού τον αγώνα και την αλληλεγγύη στα στρατευμένα παιδιά του λαού. Σε σχολές, σχολεία, χώρους δουλειάς, σε πόλεις και χωριά, να ακουστεί παντού το σύνθημα ‘οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!’ Τώρα να γυρίσουν πίσω όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων! Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ! Καμία διευκόλυνση στους ΝΑΤΟϊκούς μακελάρηδες! Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου!», σημειώνει καταληκτικά το αρμόδιο τμήμα της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα