Χειροπέδες σε δύο άτομα με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης στο Νέο Κόσμο

Ένας 37χρονος άνδρας και μια 55χρονη γυναίκα κατηγορούνται από τις αρχές της Σουηδίας για ανθρωποκτονία και υποκίνηση φόνου

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης των ελληνικών και σουηδικών Αρχών, συνελήφθησαν την Τετάρτη (9/10) το απόγευμα στο Νέο Κόσμο δύο αλλοδαποί, ένας 37χρονος άνδρας και μια 55χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται από τις αρχές της Σουηδίας για ανθρωποκτονία και υποκίνηση φόνου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και τις σουηδικές Αρχές. Οι δύο συλληφθέντες μαζί με άλλα πέντε άτομα, τα οποία συνελήφθησαν ταυτόχρονα στη Σουηδία, φέρονται να οργάνωσαν και να εκτέλεσαν τη δολοφονία στενού συγγενή του 37χρονου τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Σουηδία.

Κατά τη σύλληψή τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, tablets, έγγραφα και ρούχα από την κατοικία τους, τα οποία θα αποσταλούν στις σουηδικές αρχές για περαιτέρω έρευνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα