Αυτοψία Μητσοτάκη – Γεωργιάδη στις εργασίες ανακαίνισης του Νοσοκομείου Παίδων

Ο πρωθυπουργός θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, που γίνεται με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης στον τομέα της Υγείας, έτσι ώστε να δει πόσα από αυτά που υποσχέθηκε το 2023 έγιναν πράξη - Στόχος να κερδίσει το στοίχημα της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών

Στη βελτίωση της καθημερινότητας συνεχίζει να επενδύει το Μέγαρο Μαξίμου, επιδιώκοντας να δώσει λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και τα οποία έχουν προκαλέσει φθορά στην κυβέρνηση.

Ένα δύσκολο στοίχημα καθώς όλες οι κυβερνήσεις στο παρελθόν δεν έχουν καταφέρει να το κερδίσουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας πλήρη επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματος, θέλει να έχει προσωπική εικόνα για την πρόοδο που σημειώνουν τα υπουργεία στους τομείς ευθύνης τους, ενώ πολύ συχνά βγαίνει ο ίδιος μπροστά για να αναδείξει το έργο που έχει γίνει. Ειδικά στον τομέα της υγείας και του εκσυγχρονισμού του ΕΣΥ, που αποτελεί προσωπικό του στοίχημα για την δεύτερη τετραετία.

Οι ανακαινίσεις νοσοκομείων και κέντρων υγείας με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές τους και οι παροχές προς τους ασθενείς είναι από τα πιο εμβληματικά κομμάτια αυτής της προσπάθειας. Συνολικά έχει σχεδιαστεί η ανακαίνιση ενενήντα δύο νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένων εξήντα τριών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π) και εκατόν εξήντα τεσσάρων Κέντρων Υγείας και Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων.

Σήμερα, ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη θα επισκεφθούν το νοσοκομείο Παίδων, όπου έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες στα χίλια τετραγωνικά μέτρα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο είναι σε λειτουργία και απομένει η παράδοση άλλων 600 τ.μ. Ο κ. Μητσοτάκης θα δει από κοντά τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και της δουλειάς που γίνεται σε έναν κρίσιμο τομέα της καθημερινότητας. Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που εκτελούνται από το υπουργείο Υγείας προσεγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ και ήδη έχουν αρχίσει να παραδίδονται οι ανακαινισμένες πτέρυγες ή τα νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομεία όπως το Κρατικό Νίκαιας, το Αττικό, το Μεταξά και το Παίδων Αγία Σοφία. Ανάλογη εικόνα υπάρχει και για τα Κέντρα Υγείας όπου ήδη σε 113 έχουν υπογραφεί συμβάσεις ανάθεσης έργων, 27 βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία και 24 σε στάδιο μελέτης – ωρίμανσης. Σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες και έως το 2027 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας «αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του ΕΣΥ», όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι, παρά τις δυσκολίες, ο καθαρός χρόνος που έχουν μπροστά τους μέχρι τις εκλογές του 2027 δίνει την δυνατότητα να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που γίνονται σε τομείς όπως η Υγεία, οι μεταφορές και η λειτουργία του Δημοσίου και οι πολίτες να δουν απτά αποτελέσματα σε τομείς που για χρόνια επιβαρύνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής. Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι η κυβέρνηση του θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας για το κατά πόσον αυτά τα οποία υποσχέθηκε προεκλογικά το 2023 έγιναν πράξη. Καίγοντας σε κάθε ευκαιρία τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα