Δεύτερη ημέρα υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Επέκτεινε τις απώλειές του το πετρέλαιο την Τετάρτη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά το sellοff της Τρίτης για να υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο μιας εβδομάδας

Η υποχώρηση αυτή εκτιμούν ότι έγινε λόγω της αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, όπου καταγράφηκε εβδομαδιαία άνοδος σχεδόν 6 εκατομμυρίων βαρελιών.

Ωστόσο οι τιμές κατάφεραν να ανέβουν αρκετά υψηλότερα από τα χαμηλά της συνεδρίασης, παίρνοντας ώθηση από την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τα αντίποινα που έχει υποσχεθεί το Ισραήλ κατά του Ιράν μετά την πυραυλική επίθεση της περασμένης εβδομάδας, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις προμήθειες πετρελαίου στην περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε 33 σεντς, ή σχεδόν 0,5%, στα 73,24 δολάρια το βαρέλι, ενώ το παγκόσμιο σημείο αναφοράς Brent παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 60 σεντς ή 0,8% στα 76,58 δολάρια το βαρέλι.

Ο τυφώνας Μίλτον μπορεί να μειώσει τη ζήτηση ενέργειας τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Tariq Zahir, διευθύνων σύμβουλος της Tyche Capital Advisors. Επίσης, το ότι η Κίνα δεν ανακοινώνει περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας και η προοπτική του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών, κυρίως της Σαουδικής Αραβίας, να πλημμυρίσει την αγορά με αργό είναι επίσης πτωτικοί παράγοντες για το πετρέλαιο, επισήμανε.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα