Metlen: Άντλησε 750 εκατ. ευρώ, μεγάλη ζήτηση για το πράσινο ομόλογο – Στο 4% το επιτόκιο

Ανέβασε τα κεφάλαια που άντλησε από την έκδοση του πενταετούς ομολόγου η Metlen, με το επιτόκιο λόγω της τεράστιας ζήτησης να υποχωρεί γύρω στο 4%. Ειδικότερα, η υπερκάλυψη έφτασε τα 2,4 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 5 φορές έναντι του αρχικού στόχου

Επομένως, η Metlen αύξησε το ύψος στο μέγεθος του ομολόγου στα 750 εκατ. ευρώ από τα 500 εκατ. ευρώ αρχικά.

Αντιστοίχως, το κουπόνι της έκδοσης (IPT) που διέθετε αρχικό guidance στην περιοχή του 4,5%, αναπροσαρμόστηκε στο 4,125% και τελικά διολίσθησε στο 4% στο κλείσιμο. Υπενθυμίζεται πως η Metlen είχε δώσει σχετική εντολή στις BNP PARIBAS, Citigroup και HSBC για την έκδοση που έχει στόχο τη χρηματοδότηση επιλέξιμων πράσινων έργων, ενώ θα εξοφληθεί senior ομόλογο επίσης 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,5% και λήξης 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η Fitch επιβεβαίωσε στο BB+ την πιστοληπτική ικανότητα της Metlen, δίνοντας σταθερές προοπτικές. Όπως σημείωνε ο οίκος σε πρόσφατη έκθεση, η επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά την διατηρήσιμη αύξηση των EBITDA, παρά τις αναμενόμενες προκλήσεις στις τιμές των μετάλλων και της ενέργειας, καθώς και τον μέτριο δανεισμό, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει διαχειρίσιμος στην κορύφωσή του, το 2025, λόγω των μεγάλων κεφαλαιουχικών δαπανών και των εκροών στο κεφάλαιο κίνησης.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα