ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΙΑΚΗ: Η Ε.Ε ενέκρινε την εξαγορά ύψους 3,2 δισ. από τη Masdar

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι η προτεινόμενη συναλλαγή στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ δεν θα εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό λόγω της περιορισμένης θέσης των εταιρειών στην αγορά

Eγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εξαγορά της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ από τη Masdar.

Η Abu Dhabi Future Energy (Masdar), εξασφάλισε την ευρωπαϊκή έγκριση για την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας Terna Energy Industrial Commercial Technical.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε την Τετάρτη ότι η προτεινόμενη συναλλαγή στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές δεν θα εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό λόγω της περιορισμένης θέσης των εταιρειών στην αγορά.

Η Masdar είναι θυγατρική της Abu Dhabi National Energy Co. Η συμφωνία ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ ανακοινώθηκε τον Ιούνιο.

Στις 23 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα η Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όπου οι μέτοχοι καλούνται να λάβουν απόφαση για:

(α) την πώληση και μεταβίβαση προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Masdar Hellas Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» (η «Αγοράστρια») του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Τεχνική Εταιρεία» που κατέχει η Εταιρεία και

(β) τη σύναψη της σχετικής από 20.6.2024 σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών και δεσμεύσεων (Share Purchase and Covenants Agreement – η «Σύμβαση») μεταξύ της Εταιρείας, της Αγοράστριας και της εταιρείας “MASDAR TRIDENT HOLDING RSC LIMITED” (ως εγγυήτριας υπέρ της Εταιρείας) και των λοιπών συμφωνιών που περιλαμβάνονται στη Σύμβαση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα