Ζαχάροβα: «Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δυσκολεύει μια δίκαιη ειρήνη»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε, ότι αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, ήταν μια αντίδραση στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Τετάρτη ότι η επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης στην Ουκρανία είναι αδύνατη, εάν το Κίεβο χάσει την ουδετερότητά του με την ένταξή του σε μια στρατιωτική συμμαχία όπως το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πει ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μπορούν να ξεκινήσουν μόνο εάν το Κίεβο συμφωνήσει να εγκαταλείψει μεγάλες εκτάσεις εδαφών που διεκδικεί η Μόσχα και εγκαταλείψει την προσπάθειά του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η Ζαχάροβα, μιλώντας για τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, η Δύση συζητά την επιλογή ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, με αντάλλαγμα τον ρωσικό έλεγχο σε μια έκταση του ουκρανικού εδάφους.

Ακόμη, δήλωσε ότι η επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης στην Ουκρανία είναι αδύνατη, χωρίς να διασφαλιστεί ότι το καθεστώς της  είναι ουδέτερο και αδέσμευτο.

Τέλος, δήλωσε ότι αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία ήταν μια αντίδραση στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα