Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη-Kinsen: Απομάκρυνση 2.800 αποτσίγαρων & 400 κιλών απορριμμάτων σε 2 ώρες

2.800 αποτσίγαρα και 400 κιλά απορριμμάτων σε 2 ώρες από τους εργαζομένους του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και της Kinsen στη Βάρκιζα

Για άλλη μία χρονιά, στο πλαίσιο του “𝗪𝗼𝗿𝗹𝗱 𝗖𝗹𝗲𝗮𝗻 𝗨𝗽 𝗗𝗮𝘆 𝟮𝟬𝟮𝟰” και του «Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών», οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, και της Kinsen – Europcar – Goldcar, βρεθήκαμε σε κοινή δράση καθαρίζοντας την ακτή και τον βυθό της πολυσύχναστης Παραλίας Βάρκιζας.

Η πολύ επιτυχημένη ομαδική εθελοντική δράση, η οποία συντονίστηκε από την Clean Up Greece και υποστηρίχθηκε από τη HELMEPA, είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση τεράστιας ποσότητας απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Σύμφωνα με τη Helmepa, η δράση μας είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρικές δράσεις που έχουν γίνει ποτέ.

20 δύτες από 3 καταδυτικά κέντρα πραγματοποίησαν εθελοντικά τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του λιμανιού της Βάρκιζας.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε όλους τους συμμετέχοντες. Σε μόλις 2 ώρες, απομακρύνθηκαν 400 κιλά απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων και σύμμεικτων υλικών, ογκωδών αντικειμένων και χιλιάδων συσκευασιών τα οποία κρίνονται ως ιδιαίτερα επιβλαβή και επικίνδυνα για το περιβάλλον και το θαλάσσιο οικοσύστημα. Οι υπεύθυνοι καθαριότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανέλαβαν την ασφαλή απομάκρυνση όλων των ανακυκλώσιμων υλικών.

Επιπλέον, 2.800 αποτσίγαρα συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στη ΜΚΟ Cigaret Cycle για επεξεργασία και ανακύκλωση, προστατεύοντας έτσι από μόλυνση δεκάδες κυβικά εκατοστά γλυκού και αλμυρού νερού.

Μοιράζομαι μαζί σας συνημμένα Δελτίο Τύπου και πλούσιο φωτογραφικό υλικ

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα