Λανουά: «Πού τα είδατε τα πέναλτι;»

Ο Γάλλος πρόεδρος της ΚΕΔ δικαιώνει τους διαιτητές παρά τις φωνές Παναθηναϊκού και ΑΕΚ

Δικαιώνει τους διαιτητές σε Αγρίνιο και ΟΑΚΑ ο Στεφάν Λανουά!

Στο καθιερωμένο βίντεο με τις αμφισβητούμενες φάσεις, ο Γάλλος αρχιδιαιτητής στέκεται στις δύο περιπτώσεις πέναλτι, για τις οποίες φωνάζει η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και φυσικά σε εκείνη του Ρέτσου, για την οποία φωνάζει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, και τονίζει πως σωστά δεν δόθηκε η εσχάτη των ποινών και στις τρεις!

Οι δύο αθηναϊκές ομάδες εξέδωσαν ανακοινώσεις με αφορμή τη διαιτησία, με την «Ένωση» να κάνει λόγο για «πρωτοφανή αλλοίωση αποτελέσματος», ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των διαιτητών και τους «πράσινους» να τονίζουν το βράδυ της Κυριακής (06/10) ότι «θα πρέπει να ντρέπονται όσοι αντιμετωπίζουν έτσι τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του», υπογραμμίζοντας ότι η φάση του Ρέτσου είναι «ο ορισμός του πέναλτι»!

Στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, όπου ήταν και παρατηρητής, ο Λανουά αναφορικά με τη φάση του Ρέτσου, σημειώνει:

«Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος είναι ανάμεσα στον επιτιθέμενο και τον τερματοφύλακα. Πηδάει με το χέρι του σε φυσική θέση, διεκδικούν τη μπάλα μετά από κεφαλιά του επιτιθέμενου προς τα πίσω. Μικρή απόσταση, φυσική κίνηση των χεριών, καμία δυνατότητα να αποφύγει την επαφή. Το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί».

Για τις δύο φάσεις στο Αγρίνιο, ο Λανουά τονίζει πως ο Περέιρα έχει ξεκινήσει να πέφτει πριν υπάρξει επαφή με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού και πως ο Αργεντινός πάει να εκμαιεύσει το πέναλτι και να πάρει την επαφή, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το χέρι του Λουίς αναφέρει πως η μπάλα πηγαίνει στο χέρι του έπειτα από κόντρα σε συμπαίκτη του και πως δεν έχει πρόθεση να παίξει με το χέρι, οπότε ούτε εδώ υπάρχει πέναλτι.

Από εκεί και πέρα ο Γάλλος αρχιδιαιτητής στέκεται στο πέναλτι, που κέρδισε ο Λεβαδειακός κόντρα στον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι σωστά ο διαιτητής του αγώνα έδειξε την άσπρη βούλα, καθώς υπάρχει παράβαση, ενώ σχετικά με τον αγώνα στο Περιστέρι ανάμεσα σε Ατρόμητο και Βόλο είδε σοβαρά λάθη από τον Τάσο Σιδηρόπουλο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα