Ισραήλ: Kατέρριψε βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη

«Μετά τις σειρήνες που ήχησαν σε πολλές περιοχές του κεντρικού Ισραήλ, ο πύραυλος επιφανείας που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη αναχαιτίστηκε με επιτυχία» από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη προς το Ισραήλ αναχαιτίστηκε επιτυχώς από την ισραηλινή αεράμυνα, ενώ σειρήνες ήχησαν σε όλο το κεντρικό Ισραήλ υπό τον φόβο της πτώσης θραυσμάτων.

Ο πύραυλος καταρρίφθηκε με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς Arrow, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να εξουδετερώνει βαλλιστικούς πυραύλους ενώ βρίσκονται ακόμη εκτός ατμόσφαιρας.

Ο πύραυλος ενεργοποίησε τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε μεγάλες εκτάσεις του κεντρικού Ισραήλ, στέλνοντας τους κατοίκους να τρέξουν για καταφύγιο.

«Μετά τις σειρήνες που ήχησαν σε πολλές περιοχές του κεντρικού Ισραήλ, ο πύραυλος επιφανείας-επιφανείας που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη αναχαιτίστηκε με επιτυχία» από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση δεν ανέφερε ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο.

Οι Χούθι που ελέγχουν τη βόρεια Υεμένη έχουν επιτεθεί συχνά στο Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, όπως ισχυρίζονται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα