Το «happy birthday» του Ερντογάν στον Πούτιν και το προκλητικό ραντεβού τους στο Καζάν  

Ουσιαστικά άφωνοι ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στην πρόθεση της Άγκυρας να συμμαχήσει με τους εχθρούς της Δύσης

Έχει πάψει εδώ και καιρό να αποτελεί είδηση ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί τη Δύση με κάθε ευκαιρία. Υπό αυτό το πρίσμα ουδεμία έκπληξη προκάλεσε η προαναγγελία του τετ-α-τετ που θα έχει ο «Σουλτάνος» με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, το τριήμερο 22-24 Οκτωβρίου στο Καζάν επ’ αφορμή της σύγκλισης των χωρών που αποτελούν την ομάδα BRICS.  

Για την επικείμενη συνάντησή τους οι δύο ηγέτες επικοινώνησαν τηλεφωνικά σήμερα Δευτέρα (7/10), με τον Τούρκο πρόεδρο να μεταβιβάζει καταρχάς στον Ρώσο ομόλογό του τις ευχές του για τα 72α γενέθλια του «τσάρου» και εν συνεχεία τους δύο άντρες να συμφωνούν ότι θα τα πουν κατ’ ιδίαν στο περιθώριο της Συνόδου.

Όπως προαναφέρθηκε, το «ραντεβού» ΕρντογάνΠούτιν θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των σχεδόν 4.000.000 κατοίκων που είναι και πρωτεύουσα της ρωσικής δημοκρατίας του Ταταρστάν όπου και θα φιλοξενηθεί η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νοτίου Αφρικής.

Σε αυτήν ακριβώς τη συμμαχία έχει καταθέσει αίτημα προσχώρησης η Τουρκία βγάζοντας ουσιαστικά της γλώσσα της στους δυτικούς συμμάχους που βλέπουν έναν εταίρο τους στον ΝΑΤΟ να ετοιμάζεται να… συνεταιριστεί με τους βασικούς εχθρούς της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας όπως είναι λ.χ. η Ρωσία και η Κίνα.

Είδηση δεν αποτελεί δυστυχώς ούτε η ουσιαστική αφωνία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. οι οποίοι παραμένουν απλοί παρατηρητές των κινήσεων της Άγκυρας να συμμαχήσει και με τη… βούλα με τους εχθρούς της Δύσης.

Αφού δεν πήραν κι αυτοί, πάντως τον Πούτιν για «χρόνια πολλά» και πάλι καλά να λέμε…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα