O Λουτσέσκου άνοιξε την πόρτα της εξόδου

Θέμα με τον Λουτσέσκου έχει προκύψει στον ΠΑΟΚ με τα όσα είπε μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά.Eμμέσως πλήν σαφώς άφησε υπονοούμενα, χωρίς όμως να κατονομάσει πρόσωπα που δεν τον θέλουν να συνεχίσει το έργο του στην ομάδα.

Αρχικά του ζητήθηκε  a να σχολιάσει το πρόστιμο που επέβαλε η διοίκηση στην ομάδα μετά τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα με την Γαλατασαραι, τον Άρη και την Στεάουα. Απάντησε πως δεν θέλει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο για το πρόστιμο, δείχνοντας εκνευρισμό για το όλο θέμα.

Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους είναι ενδεικτικός:

– Αυτή η νίκη με όλα τα δεδομένα που υπήρξαν πριν από το ματς, τις τρείς ήττες, ένα πρόστιμο που είχε μπει, μπορεί να αποδειχθεί ως μία από τις πλέον κομβικές, από την έναρξη της σεζόν;

“Αν θέλετε να απαντήσω, αλλάξτε την ερώτηση, κάντε διαφορετικά την ερώτηση”.

– Αυτή η νίκη μπορεί να αποδειχθεί ως μία από τις πλέον κομβικές μετά από τις τρεις ήττες;

“Ακούστε. Εσείς όλοι οι άνθρωποι, ο ιδιοκτήτης πρέπει να καταλάβετε, πως όταν αλλάζει η ομάδα κάθε χρόνο, ουσιαστικά φτιάχνεις ξανά την ομάδα, Από το μηδέν, Για να μην πω, από το μείον πέντε. Και όταν γίνεται αυτή, η ανανέωση, χρειάζεται χρόνος, είτε το θέλετε, είτε όχι.

Δεν γίνονται όλα τα πράγματα σε ένα βράδυ. Υπάρχουν αυτοματισμοί, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να φτιαχτούν ξανά, η σύνδεση μεταξύ των παικτών που πρέπει να γίνει ξανά. Υπάρχουν αυτοματισμοί μεταξύ των παικτών που πρέπει να μάθουν μεταξύ τους, όχι μόνο μεταξύ της ομάδας.

Έχω την εμπειρία μου, κάθε χρόνο χτίζουμε την ομάδα. Εφόσον σπάσαμε την διαδικασία με την ανανέωση και τις αλλαγές που έγινε σε πρόσωπα, τότε θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ ψηλά. Από όλα τα χρόνια, η δουλειά μου έδειξε πως τον Νοέμβριο, τα πράγματα μέσα στην ομάδα αποκτούν μεγαλύτερη χημεία.

Ανεξάρτητα από την ποιότητα των παικτών στο ρόστερ, ας μην ξεχνάμε πως έχουμε παίκτες από διαφορετικές κουλτούρες, άλλος είναι από την Ανατολική Ευρώπη, άλλος από την Βόρεια, άλλος από την δυτική Ευρώπη. Είναι πολύ εύκολο να χαλάς όταν παίζεις ποδόσφαιρο και πιο δύσκολο είναι να φτιάχνεις. Ήμασταν τυχεροί να μπούμε στο Γιουρόπα Λιγκ, τυχεροί να έχουμε μία βάση από πέρυσι και ως ένα σημείο να έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού.

Είχαμε δύο ευρωπαϊκά ματς με πολλές ευκαιρίες και κάναμε λάθη που πληρώσαμε επειδή αυτό συμβαίνει όταν χτιζουμε μία ομάδα. Ξέρουμε πως όταν τα πράγματα κατασταλάξουν όλοι θα αντιληφθούν τι θα κάνουμε.

Όταν υπάρξει χημεία είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία κάτι που είναι θετικό στοιχείο και δεν είμαστε στην 10η θέση, όπως αισθανόμουν τις τελευταίες ημέρες.

Είμαι εδώ αυτή τη νύχτα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω στη Θεσσαλονίκη και να πάρω τις βαλίτσες μου για το Βουκουρέστι την επόμενη ημέρα. Αν όλοι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν αυτή την διαδικασία που εξήγησα. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν την διαδικασία της δουλειάς που κάνουμε.

Είμαι σε ειρήνη με το τι έχω κάνει στον ΠΑΟΚ, έχω δείξει τι μπορώ να κάνω, αν δεν είναι κάποιος ευχαριστημένος, εγώ είμαι εδώ μπορώ να φύγω πίσω στο Βουκουρέστι χωρίς κανένα πρόβλημα”.

– Μιλάτε σαν να μην αναγνωρίζεται η δουλειά σας..

“Μιλάω και λέω αυτό που πιστεύω. Για αυτό που αισθάνομαι περισσότερο. Είμαι εδώ, είμαι αυτός, δεν λέω ότι μπορούμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα ή το Γιουρόπα, λέω όμως ότι θα κάνουμε δουλειά για να φθάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε στο τέλος της σεζόν.

Νιώθω ότι πρέπει να έχουμε ισορροπία και δεν πρέπει να κάνουμε πλάκα με μία ομάδα που είναι καινούρια και δεν πρέπει να κάνουμε πλάκα με την δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Δεν πρέπει να της βάζουμε τεράστια πίεση, γιατί έτσι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε σωστές σχέσεις, γιατί δίνεις χώρο σε πράγματα που συμβαίνουν μέσα στην ομάδα και ίσως στο μέλλον επηρεάσουν την ομάδα. Ποιοι είναι στην ευρωπαϊκή λίστα, ποιοι όχι. Δημιουργούν πολλές ιστορίες όλα αυτά. Πρέπει να έχουμε μεγάλη ισορροπία. Δεν μιλάω για εμάς μόνο, γενικά, στην Ελλάδα συμβαίνει. Το πιο δυνατό σημείο μας, όλη αυτή τη περίοδο ήταν η ισορροπία. Αν χάσουμε αυτή την ισορροπία, τότε δεν μπορούμε να πετύχουμε”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα