Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Παράταση μιας ώρας λόγω της μεγάλης προσέλευσης

Παράταση της εκλογικής διαδικασίας κατά μία ώρα μέχρι τις 20:00, δόθηκε επισήμως για την ανάδειξη νέου προέδρου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Παρατηρείται μεγάλη προσέλευση των φίλων του κόμματος στις κάλπες και γι΄ αυτό δίνεται παράταση μίας ώρας.

Η απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ ανακοινώθηκε αφού έγινε δεκτή η σχετική πρόταση του δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα, στην οποία συμφώνησαν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Να σημειωθεί ότι για τους εκλογείς που ψηφίζουν στο Λονδίνο δόθηκε ήδη μισή ώρα παράταση μέχρι τις 18.30.

Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 18:00 περισσότεροι από 260.288 εκλογείς είχαν ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ με την αύξηση της συμμετοχής σε σχέση με το 2021 να είναι της τάξης του 11,25%. Επίσης, εγγράφηκαν πάνω από 70.000 νέα μέλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη το μεσημέρι, αλλά και τις πρώτες απογευματινές ώρες, η προσέλευση στις κάλπες ήταν μαζική με τη συμμετοχή των μελών και των φίλων του κόμματος να ξεπερνά κάθε αισιοδοξία.

Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν πως εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 20:00, η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021. Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 350.000.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα