Συζητείται το αίτημα της παράτασης στον α’ γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ

Παράταση του χρόνου λήξης της ψηφοφορίας ζήτησε με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ ο Μαρίνος Σκανδάμης, εκπρόσωπος του Χάρη Δούκα. Το αίτημα εξετάζεται και θα παρθούν αποφάσεις ανάλογα με την εξέλιξη της διαδικασίας

Από το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ κυλούν ομαλά, χωρίς προβλήματα, με πολύ μικρές καθυστερήσεις στα μεγάλα εκλογικά κέντρα, όπου συρρέει μεγάλος όγκος ψηφοφόρων. Προς το παρόν, από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ δεν έχει δοθεί κάποιο σύνθημα για παράταση της διαδικασίας.

Ωστόσο, με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ ο Μαρίνος Σκανδάμης, εκπρόσωπος του Χάρη Δούκα, ζήτησε την παράταση του χρόνου λήξης της ψηφοφορίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Χάρη Δούκα «η παράταση κρίνεται επιβεβλημένη δεδομένου ότι υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και σχηματίζονται ουρές εκλογέων που ταλαιπωρούνται».

Αν υπάρξει κάποιο κάποιο πρόβλημα στην ψηφοφορία ή παρατηρούνται σε κάποια εκλογικά κέντρα μεγάλες ουρές, το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση κάποιων λεπτών ή μισάωρου ή ακόμα και ώρας είναι ανοιχτό. Αν αυτό θα γίνει καθολικά για όλα τα εκλογικά κέντρα ή μόνο όπου υπάρχει πρόβλημα, θα αποφασιστεί.

Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν πvς εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 19:00 η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού βλέπουμε τα αποτελέσματα
Από τις 20:00 αναμένονται σιγά σιγά, τα αποτελέσματα ΠΑΣΟΚ σε διάφορα εκλογικά κέντρα -που δεχτούν λιγότερο κόσμο πχ σε επαρχίες- να βγουν. Για παράδειγμα σε κάποια μικρά νησιά ή κωμοπόλεις είναι πολύ πιθανόν από τις 20:00 το απόγευμα να γίνει η ενσωμάταωση για να δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα