Χαρίτσης: «Δεν θέλουμε να είμαστε ούτε ο καλός ΣΥΡΙΖΑ ούτε μια επανάληψη παλαιών συνταγών που δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις»

«Η Νέα Αριστερά θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι πραγματικά νέα αλλιώς δεν θα μπορεί να υπάρξει», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς.

“Η δική μου φιλοδοξία είναι η Νέα Αριστερά να δικαιώσει τον τίτλο της. Με έμφαση και στο ‘νέα’ και στο ‘Αριστερά'”, τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Σχολιάζει ότι “δεν θέλουμε να είμαστε ούτε ο ‘καλός ΣΥΡΙΖΑ’ ούτε μια επανάληψη παλαιών συνταγών που δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις”. Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς αναφέρει ότι “θέλουμε οι αριστεροί, προοδευτικοί πολίτες να δουν στο συνέδριο μας 7-10 Νοεμβρίου ένα νέο παράδειγμα: τόσο στις θέσεις μας, στην πολιτική μας πρόταση για ένα σύγχρονο Λαϊκό Μέτωπο όσο και στον ίδιο τον τρόπο της λειτουργίας της Νέας Αριστεράς”. Τονίζει ότι “η Νέα Αριστερά θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι πραγματικά νέα αλλιώς δεν θα μπορεί να υπάρξει”. Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνει ότι “πρέπει να υπάρξει ανανέωση παντού. Στην πολιτική πρόταση, στη μεθοδολογία, στην οργάνωση, στα πρόσωπα. Νέα μυαλά που θα δώσουν φρεσκάδα και ουσιαστικό περιεχόμενο στην ανανέωση. Όχι ως ‘άριστοι’ σε ένα γενικό και αόριστο πλαίσιο. Δεν είναι επιχείρηση η Αριστερά, ούτε think tank”.

Για τη Μέση Ανατολή

Μιλώντας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι “ο Νετανιάχου φέρεται σαν εγκληματίας πολέμου για να εξυπηρετήσει το σχέδιο της πολιτικής επιβίωσής του. Και προς τούτο δεν διστάζει να καταφύγει ακόμα και στην εθνοκάθαρση και τη μετατροπή όλης της Μέσης Ανατολής σε κόλαση πολέμου”. Προσθέτει ότι “η Ευρωπαϊκή Αριστερά οφείλει να διεξαγάγει αγώνα απέναντι στις εθνικές κυβερνήσεις, όπως η ελληνική, που συμπλέουν πλήρως με την εγκληματική πολιτική Νετανιάχου. Με ένα πολύμορφο κίνημα που θα αγωνίζεται για ειρήνη και δικαιοσύνη για τους λαούς που σφαγιάζονται από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ. Που θα απαιτεί τελικά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Γιατί εκεί βρίσκεται το κλειδί για την επίλυση της μεσανατολικής κρίσης”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα