Το Ισραήλ, σε κατάσταση “συναγερμού” την παραμονή της επετείου της 7ης Οκτωβρίου

Ο συναγερμός αυτός του Ισραηλινού στρατού, συμβαδίζει με ένταση των επιθέσεων, αφού: Βομβαρδίζει τζαμί στη Γάζα - Πλήττει τη Βηρυτό και ετοιμάζει αντίποινα σε Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός τελεί σε κατάσταση συναγερμού σήμερα, εξαιτίας του κινδύνου να γίνουν νέες επιθέσεις, την παραμονή της επετείου της άνευ προηγουμένου εφόδου του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, και ταυτόχρονα προετοιμάζει τα αντίποινα στα οποία εννοεί να προχωρήσει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου εναντίον του Ιράν, μετά την εκτόξευση περίπου 200 πυραύλων από την Ισλαμική Δημοκρατία εναντίον της ισραηλινής επικράτειας στις αρχές της εβδομάδας, μετά τους θανάτους των ηγετών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς.

Ταυτόχρονα, η δράση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται, με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει ότι από το πρωί της Κυριακής έχει περικυκλώσει την Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα του θύλακα και την πολιτική προστασία να κάνει λόγο για τουλάχιστον 24 νεκρούς και 93 τραυματίες σε αεροπορικό βομβαρδισμό που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες εναντίον ισλαμικού τεμένους που είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εσωτερικά εκτοπισμένων.

Νέο ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού
Αλλά και στο Λίβανο, το Ισραήλ εξαπέλυσε νέο πλήγμα σήμερα το πρωί με στόχο τα νότια προάστια της Βηρυτού, λίγες ώρες μετά τις εξαιρετικά σφοδρές νυχτερινές επιδρομές σε αυτό το προπύργιο της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το επίσημο λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν μια τρομακτική έκρηξη και είδαν σύννεφα καπνού πάνω από τα νότια προάστια της πρωτεύουσας. Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει τις νότιες συνοικίες της πόλης, τις οποίες έχουν εγκαταλείψει οι κάτοικοι.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στρατηγός Χερτσί Χαλεβί εξάλλου εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να συνεχιστούν “αδιάκοπα” τα πλήγματα στη Χεζμπολάχ, εναντίον της οποίας διεξάγονται ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις από τα τέλη του περασμένου μήνα.

“Αυτή την εβδομάδα, καλούμε σε ενθύμηση της επετείου του πολέμου και της (επίθεσης της) 7ης Οκτωβρίου (2023). Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας ενόψει αυτής της ημέρας” στο εσωτερικό, εξαιτίας της ανησυχίας πως θα εξαπολυθούν νέες επιθέσεις, ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι χωρίς καμιά περαιτέρω διευκρίνιση.

Σε μήνυμά του ενόψει της επετείου, ο ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ κατήγγειλε τη “μόνιμη απειλή” του Ιράν και τον “τρομοκρατών εντολοδόχων του” που είναι “αποφασισμένοι να καταστρέψουν το ένα και μοναδικό έθνος κράτος μας”.

Διάγγελμα προς το έθνος ετοιμάζει ο Μπ. Νετανιάχου
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου αναμένεται να εκφωνήσει αύριο Δευτέρα διάγγελμα προς το έθνος για την επέτειο της επίθεσης, το έναυσμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην άνευ προηγουμένου έφοδο της Χαμάς έχασαν τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά 1.205 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, οι 97 παραμένουν σε αιχμαλωσία στον παλαιστινιακό θύλακο, από τους οποίους 64 θεωρείται πως είναι ζωντανοί και 33 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Προετοιμάζει αντίποινα κατά Ιράν
Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εκτόξευσε την Τρίτη το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, ο στρατός “προετοιμάζει ανταπόδοση”, διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός του υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

“Το Ιράν έχει ήδη εξαπολύσει δυο φορές εκατοντάδες πυραύλους εναντίον του εδάφους μας (…). Το Ισραήλ έχει καθήκον και δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να ανταποδώ

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα