Ανήλικος ζητούσε λεφτά για να επιστρέψει κλεμμένο ποδήλατο

Ο δράστης ζητούσε από άλλο ανήλικο το ποσό των 10 ευρώ για να του επιστρέψει το ποδήλατο το οποίο ο ίδιος του έκλεψε. Το περιστατικό συνέβη στην Καλαμάτα και ο πατέρας του θύματος ενημέρωσε τις αρχές

Περίσσευε το θράσος σε έναν 16χρονο Έλληνα που είχε κλέψει την περασμένη Τρίτη το ποδήλατο ενός άλλου ανήλικου από περιοχή της Καλαμάτας, καθώς απαίτησε χρήματα από το χαρτζιλίκι του ιδιοκτήτη του για να το επιστρέψει, αφού όμως πρώτα του είχε προκαλέσει ζημιές.

Ο ανήλικος ενημέρωσε τον πατέρα του ότι ο δράστης του ζητούσε… 10 ευρώ για να του δώσει πίσω το ποδήλατο και εκείνος ενημέρωσε αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι εντόπισαν το απόγευμα της Τετάρτης τον 16χρονο μαζί με το ποδήλατο και το επέστρεψαν στον κάτοχό του. Ο ανήλικος δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με κατηγορίες για κλοπή τροχοφόρου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εκβίαση, ενώ αναζητείται η μητέρα του που κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας του.

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτες
Βόλτες στην Κομοτηνή έκαναν με κλεμμένες μοτοσικλέτες τρεις ανήλικοι Έλληνες, οι οποίοι είχαν επιδοθεί στις κλοπές τις τελευταίες ημέρες, αλλά το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι τους πέρασαν χειροπέδες. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο ένας νεαρός είχε κλέψει τη μοτοσικλέτα από την πόλη της Κομοτηνής όπου ήταν σταθμευμένη, ενώ οι άλλοι δύο την είχαν κλέψει από οικισμό της Ροδόπης. Τα κλεμμένα δίκυκλα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ σε βάρος των τριών ανηλίκων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή τροχοφόρου που περιλαμβάνουν τους γονείς τους για παραμέληση της εποπτείας τους και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Σε έλεγχο υποβλήθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας δύο ανήλικοι που εντοπίστηκαν να κινούνται με μια μοτοσικλέτα στην Πρέβεζα, το απόγευμα της Πέμπτης και προέκυψε ότι την είχαν κλέψει νωρίτερα από σημείο της πόλης. Η μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, ενώ οι δράστες ηλικίας 14 και 17 χρόνων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κλοπή τροχοφόρου κατά συναυτουργία. Επιπλέον, συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί γονείς τους που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα