Στη Δικαιοσύνη πάει την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Motor Oil

Το πρόστιμο των 9,2 εκατ. ευρώ και οι σοβαρές αντιρρήσεις του πετρελαϊκού ομίλου

Στις δικαστικές αίθουσες θα λυθεί η κόντρα της Motor Oil με την Επιτροπή Ανταγωνισμού που αφορά τη βαριά καμπάνα ύψους 9,2 εκατ. ευρώ που «έριξε» η ανεξάρτητη αρχή στην εταιρεία στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας που πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2021 η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού.

Στην επίμαχη απόφαση της Ολομέλειάς της η Επιτροπή Ανταγωνισμού υποστηρίζει ότι η Motor Oil (και ένα φυσικό πρόσωπο) «δεν συνεργάστηκαν ενεργά, αλλά προκάλεσαν με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους προσκόμματα, καθυστερήσεις και δυσχέρειες κατά τη διάρκεια του ελέγχου, και ως εκ τούτου, δεν διασφάλισαν την ακεραιότητα-διαθεσιμότητα των επαγγελματικών αρχείων της εταιρίας και την αποτελεσματικότητα του ελέγχου.».

Η εκδοχή της πετρελαϊκής εταιρείας για το συμβάν είναι εντελώς διαφορετική, ισχυριζόμενη ότι ενώ τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας όσο και το προσωπικό αυτής συνεργάστηκαν πλήρως με την Αρχή και διευκόλυναν τον διενεργηθέντα έλεγχο κατ΄ απόλυτη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που υπέχουν ή και ζητήθηκαν, ωστόσο «κατά την διάρκεια του ελέγχου προσωπικό της Επιτροπής απαίτησε να επισκεφθεί και να ελέγξει ιδιωτικό χώρο του διευθύνοντος συμβούλου που δεν συμπεριλαμβάνεται στους χώρους άσκησης των δραστηριοτήτων της Motor Oil και των εταιρειών του ομίλου της (είναι χώρος τρίτης εταιρείας που μισθώνει χώρο στο ίδιο κτίριο με την ΜΟΗ).».

Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση της Motor Oil η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού εδράζεται σε εσφαλμένες και αναπόδεικτες παραδοχές για δήθεν περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διενέργεια του ελέγχου και για αυτό τον λόγο προαναγγέλθηκε η προσφυγή της εταιρείας στη Θέμιδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα