Και… τραπεζίτης η ΔΕΗ

Μέσω της θυγατρικής DEI e-Money Services που ιδρύθηκε με αρχικό κεφάλαιο 42 εκατομμυρίων ευρώ θα μπορεί να λειτουργήσει ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος

Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου η ηγεσία και οι μέτοχοι της ΔΕΗ αποφάσισαν την τροποποιείται του καταστατικού της εταιρείας προκειμένου να μπορεί το εμβληματικό ελληνικό brand να δραστηριοποιηθεί σε άγνωστους μέχρι τότε κλάδους.

Κι αν η αρχή έγινε τότε με την είσοδο τη ΔΕΗ στον τομέα της λιανικής (βλ εξαγορές της αλυσίδας «Κωτσόβολος» και της ρουμανικής Enel) και εν συνεχεία στην αποθήκευση ενέργειας και στα data centers, το πλέον πρόσφατο «στοίχημα» έχει στυλ… τραπεζικό, καθώς η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού εισήλθε στον πολλά υποσχόμενο τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Το εγχείρημα της διοίκησης του Γιώργου Στάσση πήρε και επισήμως σάρκα και οστά λίγα εικοσιτετράωρα πριν το τέλος του Σεπτέμβρη, με όχημα την θυγατρική της ΔΕΗ εταιρεία DEI e-Money Services που ιδρύθηκε με αρχικό κεφάλαιο 42 εκατομμυρίων ευρώ και με σκοπό να λειτουργήσει ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος. Ειδικότερα, μέσω της DEI e-Money Services μπορούν πλέον να διενεργούνται μεταξύ άλλων:

>>> Τοποθετήσεις και αναλήψεις μετρητών σε λογαριασμό πληρωμών, καθώς και όλες οι δραστηριότητες που απαιτούνται για την τήρηση λογαριασμού πληρωμών.

>>> Εκτέλεση πληρωμής, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς κεφαλαίων σε λογαριασμό πληρωμών που τηρείται στον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών του χρήστη ή σε άλλο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών.

>>> Έκδοση ή/και απόκτηση μέσων πληρωμής και/ή αποδοχή πράξεων πληρωμής.

>>> Έκδοση, διανομή και εξαργύρωση ηλεκτρονικού χρήματος.

>>> Χορήγηση πιστώσεων.

>>> Λειτουργία συστημάτων πληρωμών ή/και συμμετοχή σε συστήματα πληρωμών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης η DEI e-Money Services μπορεί να συνάπτει κάθε είδους συμβάσεις ή συμφωνίες με ημεδαπά ή αλλοδαπά φυσικά ή νομικά πρόσωπα, να συμμετέχει στο κεφάλαιο υφιστάμενων ή ιδρυόμενων εταιρειών, να δανειοδοτεί τις εταιρείες αυτές και να εγγυάται υπέρ αυτών, να εκδίδει ομολογιακά δάνεια κάθε φύσεως και να συμμετέχει στο κεφάλαιο εταιρειών που δανειοδοτούνται από αυτή με μετατροπή ή μη σε μετοχές των ομολογιών των δανείων αυτών.

Για την ανάπτυξη όλων των παραπάνω νέων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών που θα προσφέρει η θυγατρική της ΔΕΗ καταλύτης θα είναι δίχως άλλο η ισχυρότατη πελατειακή βάση που έχει «χτίσει» επί δεκαετίες η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, φτάνοντας σήμερα να εξυπηρετεί περίπου 5,5 εκατομμύρια Έλληνες καταναλωτές ενέργειας, περισσότερους από 3 εκατομμύρια πελάτες στη Ρουμανία, χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται το πελατολόγιο που επιλέγει σταθερά τη λιανεμπορική αλυσίδα «Κωτσόβολος» για τις αγορές του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα