Είχαν έτοιμη την… αποδόμηση

Η έμμεση πολεμική που θα δεχτούν από Δευτέρα, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής θα επικεντρωθεί στο αφήγημα ότι απουσιάζοντας από τη φιέστα της Ρηγίλλης οι δύο πρώην πρόεδροι επί της ουσίας «γείωσαν» τον ανώνυμο Νεοδημοκράτη και Νεοδημοκράτισσα και όχι τον πρωθυπουργό

Πριν καν επιβεβαιωθεί εν τοις πράγμασι αν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής θα έδιναν το «παρών» στο χθεσινοβραδινό street food party της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης για τα 50χρονα του κόμματος, οι καλοθελητές που διαβιούν πολιτικά και δημοσιογραφικά στα… περίχωρα της Ηρώδου Αττικού είχαν θέσει σε εφαρμογή την επιχείρηση αποδόμησης των δύο πρώην προέδρων και πρώην πρωθυπουργών.

Και τι δεν γράφτηκε προκειμένου να πληγεί το κύρος των δυο υψηλών προσκεκλημένων. Ο ένας ωρύεται ότι τους κάλεσε προσωπικά –εν ολίγοις τους έκανε μεγάλη τιμή– ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λες και δεν έπρεπε να το κάνει θεσμικά ο νυν πρόεδρος αλλά να τους στείλει την πρόσκληση στο Viber o κλητήρας των γραφείων της οδού Πειραιώς.

Ο άλλος υποστήριξε κομψά ότι οι κύριοι Σαμαράς και Καραμανλής δεν επέδειξαν καν τη στοιχειώδη ευγένεια να απαντήσουν άμεσα για το αν θα παρευρεθούν ή όχι στο κομματικό «γκαλά» –έκαναν, άραγε, και κρατήσεις τραπεζιών και θα χάλαγε το… ταμπλ ντοτ;–, με το επιχείρημα ότι αυτό θα έπρατταν αν είχαν προσκληθεί σε οποιαδήποτε προσωπική κοινωνική εκδήλωση.

Όσο για τον τρίτο που έχει όνομα και διεύθυνσή –ο λόγος για τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο– «πέταξε» το πρωί της Παρασκευής από τη συχνότητα του κρατικού ραδιοφώνου   την… υποχθόνια σπόντα ότι θεωρεί «αυτονόητο» ότι «όλοι οι Νεοδημοκράτες πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή τη χαρά, σε αυτή τη γιορτή».

Το τελευταίο ας το κρατήσουμε στην πίσω πλευρά του μυαλού μας διότι η πολεμική που δεχτούν από Δευτέρα, πρωτίστως ο Αντώνης Σαμαράς και δευτερευόντως ο Κώστας Καραμανλής, θα είναι έμμεση και θα επικεντρωθεί στο αφήγημα ότι οι δύο πρώην πρόεδροι επί της ουσίας δεν «γείωσαν» τον πρωθυπουργό αλλά τον ανώνυμο Νεοδημοκράτη και Νεοδημοκράτισσα στην οποία ήταν αφιερωμένη η φιέστα της Ρηγίλλης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα