To αθηναϊκό Π.Ο.Κ κατάπιε τον Ιβάν

Οι τρεις «μεγάλοι» της Αθήνας έριξαν χρήμα στις μεταγραφές, την ώρα που ο Σαββίδης είχε καβούρια στην τσέπη και μόνο έβαζε (Κουλιεράκης), αλλά δεν έβγαζε

Ο ΠΑΟΚ τον ήπιε από την Στεάουα μέσα στην Τούμπα, 0-1 τρίτη σερί ήττα ο προφέσορας Λουτσέσκου. Από την Γαλατά 3-1 και δυο καπάκι στην Τούμπα, τη μία από τον Άρη. Κι οι Ρουμάνοι παίζανε με δέκα για ένα ημίχρονο. Φάουλ του κάνανε του Ρουμάνου, έπεσε κάτω κι έπιασε την μπάλα και ο διαιτητής τον απέβαλε. Να πούμε δυο πράγματα σοβαρά για τον ΠΑΟΚ. Καλές οι πλάκες που κάνουμε μερικές φορές, αλλά εδώ το πράγμα είναι πολύ σοβαρό. Ο Λουτσέσκου είναι ακλόνητος σαν τα τοτέμ που προσκυνούσαν οι Ινδιάνοι Απάτσι και ο φουκαράς ο Αλόνσο ετοιμάζει τις βαλίτσες του, επειδή πήρε ισοπαλία από την Μπάνια Λούκα ο Παναθηναϊκός. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με το Σαββιδοτεχνείο, μάστορα.

 

Τέτοιο σανό δεν υπάρχει στον κόσμο ολόκληρο κι οι ΠΑΟΚτζήδες το καταπίνουνε αμάσητο. Τρίτη σερί ήττα ο ΠΑΟΚ και στην front page έχει μόνο το σκορ από την Στεάουα και δέκα θέματα Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Είναι οι άλλος ΠΑΟΚτζής και σοβαρός άνθρωπός και θέλει να ενημερωθεί. Να μάθει τι παίζει και ο ΠΑΟΚ δεν τραβάει. Και το Σαββιδοτεχνείο δεν του λέει τίποτα, παρά μόνο ότι έχασε ο ΠΑΟΚ επειδή είναι άσφαιρος. Λες και δεν το είδε ο άλλος το ματς, εσύ πρέπει να του πεις ότι δεν ματώνει το πλεκτό.

 

Αλλά, έτσι είναι, μάστορα. Όταν ο ΠΑΟΚ χάνει 3-1 από την Γαλατάσαραϊ στην Πόλη και τους λες του ΠΑΟΚτζή ότι είναι μάγκας ο ΠΑΟΚ, τι να του πεις τώρα; Ότι δεν είναι μάγκας, αλλά δάγκας; Ποια Γαλατά, ρε πλάκα κάνουμε τώρα; Στο καπάκι από το 3-1 με τον ΠΑΟΚ, παίζει με μία Καρσίγιακα, Κατσίμπασα πως τη λένε και φέρνει 3-3. Αυτή η Καρσίγιακα – Κατσίμπασα είναι ο Εδεσσαϊκός της Τουρκίας. Ούτε καν ο Λεβαδειακός του Κομπότη. Κι ο ΠΑΟΚ είναι μάγκας επειδή έχασε; Που ακούστηκε, ρε, να χάνει μία ομάδα και να λές στον κόσμο ότι είναι μάγκας ο ηττημένος;

‘Κι όχι μόνο αυτό με την Γαλατά, που την κάνανε ομαδάρα. Ξέρεις που έπαιζε η Μπαρτσελόνα της Τουρκίας, όπως την έγραψε ένας νούμερος; Με κάποια Ρίγα, από τη Ρίγα Λετονίας. Θέλεις σκορ; Έφερε 2-2. Αυτή η υπερομάδα δεν κατάφερε να νικήσει την ομάδα Ρίγα μπαστούνι και Ρίγα καρό.

 

 

Πάμε παρακάτω. Ο Ιβάν Σαββίδης μέσα στην βδομάδα έκανε την μεγάλη δήλωση. Ότι από τον καιρό που ήρθε στον ΠΑΟΚ, έχουν το καλύτερο ρόστερ φέτος. Άντε και συμφωνούμε. Γιατί ο ΠΑΟΚ έκανε τρεις ήττες σερί, με το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών; Δεν πρέπει να ζητήσει ευθύνες ο Ιβάν; Και ποιος τις έχει; Ο Παντελής Κωνσταντινίδης ή ο Κυριάκος Κυριάκος Φιγούρας; Μήπως φταίει ο Άγγελος Αναστασιάδης; Ο Λουτσέσκου φταίει και κανένας άλλος.

Και κάνει δηλώσεις ο Λουτσέσκου μετά το ματς και μιλάει σαν δημοσιογράφος. Περιγραφή του αγώνα. Παίρνεις, δηλαδή, τις δηλώσεις του και τις ποστάρεις σ’ ένα site, κανένας δεν θα καταλάβει ότι τα είπε ο Ρουμάνος.

Στο προχωράω. Έχει δίκαιο ο Ιβάν όταν λέει ότι έχει το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών; Για την επίθεση δεν υπάρχει αμφιβολία. Και Ζίφκοβιτς και Ντεσπόντοφ και Τάισον και Κωνσταντέλιας. Και Τισουντάλι και Τσάλοφ, σου λέω εγώ. Ήρθε ο Τισουντάλι ο Μαροκινός. Κοιτάς το βιογραφικό του, να δεις τι έκανε στην ζωή του. Στην Γκεντ, σε τρία χρόνια είχε 43 γκολ σε 95 συμμετοχές. Άρα, το μυρίζει το δίχτυ ο κύριος. Κι έρχεται στον ΠΑΟΚ κι αντί να γίνει πρώτο βιολί, ο Λουτσέσκου παίζει με τον Μπράντον Τόμας Λάμας Δαλαλάμας.

 

Και μετά, έρχεται άλλος φορ από την Ρωσία, ο Τσάλοφ. Μιλάμε για γκολτζή. Στην ΤΣΣΚΑ φόρτωνε τις εστίες. Και λες, ότι ήρθε στην Τούμπα, παίζει με κλειστά μάτια. Ποιος Μπράντον Τόμας και ποιος Τισουντάλι και παπαριές. Και περιμένεις από τον Λουτσέσκου να του βρει το ρόλο για να φορτώνει με γκολ το τέρμα. Ο Ρουμάνος δεν ασχολείται.

 

Κι όπως μου είπε κι ένας φίλος, που βλέπει μπάλα, ο Λουτσέκου δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον σέντερ φορ στον ΠΑΟΚ, από τον καιρό που έφυγε ο Πρίγιοβιτς. Λες και τον έχει μόνο για να μαρκάρει τον αμυντικό. Και ποιος φταίει που έχει τέσσερα φορ ο ΠΑΟΚ και δεν κάνει κανένας; Μην ξεχάσεις και τον γίγαντα τον Σαμάτα. Κι αυτός ακόμα στον ΠΑΟΚ ανήκει. Και σε τι διαφέρει, δηλαδή, ο Τανζανός από τον Τισουντάλι και τον Τσάλοφ; Στο μυαλό του Λουτσέσκου, σε τίποτα. Άπαξ και δεν ξέρει να αξιοποιήσει τον σέντερ φορ, μια από τα ίδια είναι και τα τέσσερα φορ.

Πάμε παρακάτω. Από άμυνα, τι χαμπάρια, όμως, Ιβάν, που ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών; Ο Κουλιεράκης πουλήθηκε με τρελά λεφτά και ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Μηχαηλίδη με την Στεάουα. Σαν σταματημένο τον πέρασε ο Ρουμάνος και έκανε την σέντρα στο γκολ. Και ο Κεντζιόρα που ήταν στο γκολ; Πρόσεχε την Γιαδικιάρογλου που πρόσεχε την Παπασταύρου; Πλάκα κάνουμε τώρα; Και μην πει κανένα κορόιδο ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τον Κροάτη Λόβρεν. Άντε, παιχτούρα σου λέω εγώ. Και προέρχεται κι από φουλ σεζόν με την Λιόν, 27 ματς. Γιατί τον πήρε τον Λόβρεν; Για να παίζει κόντρα στον Κομπότη και τον Βόκολο; Γιατί δεν τον έπαιρνες πριν για να τον δηλώσει στην UEFA να παίζει στο Europa League; Επειδή δεν ήξερε αν θα πουληθεί ο Κουλιεράκης, γι αυτό το έκανε ο Ιβάν. Αν έμενε ο Κουλιεράκης, δεν θα αγόραζε τον Κροάτη. Γι αυτό και ο Ιβάν δεν μπορεί να διώξει τον Λουτσέσκου. Διότι αν ανοίξει το στόμα του ο Ρουμάνος, αυτά θα πει. Ότι άφησε γυμνή την ομάδα από την μέσα και πίσω ο Σαββίδης.

Στο τελειώνω. Είσαι Ιβάν Σαββίδης. Μάλιστα. Είσαι πρωταθλητής Ελλάδος και μαγκιά σου. Ο μεγάλος ηγέτης δεν στέκεται σε όσα πέρασαν, αλλά σε όσα περιμένει να έρθουν. Βλέπεις γύρω σου τι παίζει. Η ΑΕΚ έσπασε ρεκόρ με Λαμέλα και Μαρτσιάλ και Κοϊτά, έχει και τον Λιβάι και τα ρέστα. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον Κάρμο, πήρε τον Ολιβέιρα, τον Γουίλιαν, τον Γιατζιτσί, τον Βέλντε. Ο Παναθηναϊκός πήρε παίκτη από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Πελίστρι, έκανε και την πιο ακριβή μεταγραφή τον Τετέ, πήρε και τον Ουναϊ που είναι παιχτούρα. Κι ο Ιβάν Σαββίδης τι έκανε; Πήρε τον Μπακαγιόκο από την Λοριέν, που έπεσε στην Β’ κατηγορία της Γαλλίας. Επειδή στο παρελθόν έπαιξε σε Νάπολι, Μίλαν και Τσέλσι. Ο Κρούνιτς, που επίσης απασχόλησε τον ΠΑΟΚ, πήγε στον Ερυθρό Αστέρα με 6 εκατ. ευρώ.

Ένα κι ένα κάνουν δυο. Όταν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός αύξησαν το μπάτζετ, ο Ιβάν Σαββίδης δεν ακολούθησε. Κώλωσε. Απλά είναι η πράγματα. Άπαξ κι έδωσε εντολές ότι συμβόλαιο πάνω από 1.2 μιλιόνια δεν δίνουν σε κανέναν, αυτά παθαίνεις. Να παίζεις με τον Σάστρε και τον Σαμάτα – ξεκίνα και τον Λουτσέσκου να μην μπορεί να αξιοποιήσει τον σέντερ φορ. Όλες οι ομάδες της Αθήνας έχουν διπλάσιο μπάτζετ από τον ΠΑΟΚ. Και μην πει κανένας ότι τα λεφτά δεν παίζουν ρόλο. Αν δεν παίζουν, παίξε με τον Σάστρε δεξί μπακ και τον Μηχαηλίδη στόπερ και τον Λουτσέσκου φιλόσοφο του ποδοσφαίρου και δημοσιογράφο μαζί. Χαίρετε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα