Ελεονώρα Μελέτη: Παρέμβαση στην Ευρωβουλή για τη βία ανηλίκων και την έμφυλη βία

Η ευρωβουλευτής επεσήμανε τη σημασία της εκπαίδευσης και της πρόληψης, ενώ ανακοίνωσε πως σύντομα θα παρουσιάσει στην Ελλάδα μια σειρά δράσεων και προγράμματα με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Για τη βία μεταξύ των ανηλίκων και την έμφυλη βία τοποθετήθηκε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελεονώρα Μελέτη αυτή την εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το διογκούμενο φαινόμενο των περιστατικών βίας και παραβατικότητας ανηλίκων «που οι διαστάσεις τους τρομάζουν», με αφορμή και τις τελευταίες περιπτώσεις που σημειώθηκαν στην Ελλάδα.

Η κ. Μελέτη υπογράμμισε την ανάγκη πρόληψης των φαινομένων αυτών, καθώς και την ανάγκη προστασίας των παιδιών, είτε αυτά είναι σε ρόλο θύτη είτε θύματος, ζητώντας από την Επιτροπή να αναλάβει δράση με τη λήψη μέτρων και τη χρηματοδότηση εθνικών φορέων των κρατών μελών για το σχεδιασμό ενός κοινού χάρτη δράσεων κατα του φαινομένου.

Πέρα όμως από την ερώτηση για τη βία ανηλίκων, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μη Βίας και της ανάτασης απόψεων με το ευρωπαϊκό ινστιτούτο για την ισότητα φύλων, με θέμα την έμφυλη βία, η Ελεονωρα Μελέτη πήρε το βήμα και επεσήμανε τη σημασία της εκπαίδευσης και της πρόληψης, ενώ ανακοίνωσε πως σύντομα θα παρουσιάσει στην Ελλάδα μια σειρά δράσεων και προγράμματα με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα