Ευρωλίγκα: Μονόδρομος η νίκη για τον Ολυμπιακό στην Πόλη

Ο Ολυμπιακός κάνει απόψε (04/10, 20:30) την πρεμιέρα του στη φετινή Ευρωλίγκα, αντιμετωπίζοντας τη Φενέρμπαχτσε στο «Ulker Sports Hall» της Κωνσταντινούπολης, σε μια επανάληψη του περσινού μικρού τελικού της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι από μια δύσκολη έδρα, με στόχο την επανάληψη της περσινής τους πορείας στο Final 4 και με όνειρο να φτάσουν φέτος μέχρι την κορυφή.

Με σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Ολυμπιακός εμφανίζεται πιο πλήρης από ποτέ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στη διάθεσή του ένα από τα καλύτερα σύνολα στην ιστορία του συλλόγου, γεγονός που αυξάνει τις φιλοδοξίες για μια επιτυχημένη χρονιά. Η ομάδα ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά την κατάκτηση του Stoiximan Super Cup, όπου επικράτησε του Παναθηναϊκού στον τελικό και του Περιστερίου στον ημιτελικό.

Στα φιλικά προετοιμασίας, οι Πειραιώτες έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο, μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, κόντρα σε αντιπάλους όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Ερυθρός Αστέρας και η Βίρτους Μπολόνια. Ωστόσο, όπως επισήμανε και ο προπονητής της ομάδας, υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει, ειδικά όσον αφορά την ομοιογένεια και τους ρόλους μέσα στην ομάδα.

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί απόψε με σημαντικές απουσίες, καθώς οι τραυματίες Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μουσταφά Φαλ και Κίναν Έβανς δεν θα είναι διαθέσιμοι. Επίσης, εκτός αποστολής έμεινε ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος προτίμησε να παραμείνει στην Αθήνα για οικογενειακούς λόγους. Αντίθετα, επιστρέφει στη 12άδα ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος είχε απουσιάσει από τα παιχνίδια του Super Cup λόγω ανετοιμότητας.

Η Φενέρμπαχτσε, από την πλευρά της, ενισχύθηκε σημαντικά το καλοκαίρι, με στόχο να διεκδικήσει τον τίτλο στην Ευρωλίγκα. Ωστόσο, η σεζόν ξεκίνησε με ήττα για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, καθώς έχασε στον τελικό του Super Cup από την Αναντολού Εφές. Από το αποψινό παιχνίδι θα απουσιάζει ο γκαρντ Μπιμπέροβιτς, ενώ ο προπονητής της Φενέρ,  εξέφρασε την ανυπομονησία του για την έναρξη της Ευρωλίγκας και την επιστροφή στην «Ulker Sports Arena», τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί ένα σημαντικό τεστ για την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια δύσκολη πρόκληση απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, αλλά οι προσδοκίες είναι υψηλές για τη φετινή σεζόν, με την ομάδα να επιδιώκει να θέσει τις βάσεις για μια επιτυχημένη ευρωπαϊκή πορεία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα