Συνελήφθη Βούλγαρος εισπράκτορας

Ο δράστης πιάστηκε από τις αρχές στην Ηγουμενίτσα, ενώ παραλάμβανε χαρτοσακούλα όπου το θύμα είχε τοποθετήσει 5.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 1.500 ευρώ

Έκπληκτη έμεινε μια ηλικιωμένη στην Ηγουμενίτσα, όταν είδε ξαφνικά αστυνομικούς της Ασφάλειας να ακινητοποιούν έναν αλλοδαπό στον οποίο παρέδωσε χρήματα και τιμαλφή, πιστεύοντας ότι θα γλίτωνε τον εγγονό της από τις συνέπειες για την πρόκληση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

Ήταν μια ακόμη απάτη από τις δεκάδες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή, αλλά απέτυχε χάρη στην παρατηρητικότητα των αστυνομικών οι οποίοι υποψιάστηκαν ότι κάτι έκρυβε ο οδηγός ενός αυτοκινήτου με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας και το παρακολούθησαν διακριτικά, το μεσημέρι της Τετάρτης. Έτσι, επενέβησαν άμεσα όταν είδαν τον οδηγό να πλησιάζει την ηλικιωμένη και να παραλαμβάνει από αυτή μία χαρτοσακούλα στην οποία είχε τοποθετήσει 5.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 1.500 ευρώ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Βούλγαρος είχε έρθει στη χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας για να γίνει «εισπράκτορας» μιας συμμορίας απατεώνων, ένας από τους οποίους είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στην ηλικιωμένη παριστάνοντας τον αστυνομικό που τάχα θα έριχνε στα «μαλακά» τον εγγονό της με το κατάλληλο αντάλλαγμα.

Η σακούλα με το πολύτιμο περιεχόμενο αποδόθηκε στην ηλικιωμένη και σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία και απάτη με την οποία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση της ταυτότητας των συνεργών του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα