Έρχεται στα δυτικά η κακοκαιρία Cassandra

Από το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου θα χτυπήσει στα δυτικά της χώρας η κακοκαιρία Cassandra, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα ο καιρός στη χώρα, με τη διέλευση ενός ψυχρού μετώπου.
Η «ουρά» της κακοκαιρίας Cassandra –η κύρια διαταραχή της οποίας περνά βόρεια της Ελλάδας- θα φέρει κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες από νωρίς το απόγευμα σήμερα Παρασκευή μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24).

Από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν η δυτική Ελλάδα και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού της ΕΜΥ

Σήμερα, Παρασκευή (04-10-24), από νωρίς το απόγευμα, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά (περιοχή Κέρκυρας – Ηπείρου).

Αύριο, Σάββατο (05-10-24), τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.
  • Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Η πρόγνωση του Meteo
Στη μεταβολή του καιρού από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στέκεται και το meteo.gr.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα μετά το μεσημέρι ο καιρός στο βόρειο Ιόνιο θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα έντονα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν σε τμήματα της Ηπείρου και των υπολοίπων Επτανήσων και ενδεχομένως σε περιοχές της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι αύριο Σάββατο το πρωί, τοπικά ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, σε τμήματα της Θεσσαλίας και πιθανότατα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Μέχρι αύριο το μεσημέρι τα φαινόμενα στα δυτικά θα επιμείνουν και θα επεκταθούν σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα