Απόντες Καραμανλής και Σαμαράς στην γιορτή για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα απουσιάσουν από την εκδήλωση στην ιστορική έδρα της Ρηγίλλης - Έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημείωναν χθες ότι ο ίδιος έκανε αυτό που έπρεπε, σηκώνοντας το τηλέφωνο

50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, εορτάζονται σήμερα με το κόμμα να επιστρέφει στην ιστορική έδρα της Ρηγίλλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από αυτό το «ραντεβού ενότητας» θα απουσιάσουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι Καραμανλής και Σαμαράς έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους σχετικά με την απόφαση αυτή, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που ήθελαν τους δύο πρώην πρωθυπουργούς να κινούνται en bloque.

Αρμόδια πηγή δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών και όπως ανέφερε στο protothema.gr, «η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους του Νεοδημοκράτες»

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημείωναν χθες ότι ο ίδιος έκανε αυτό που έπρεπε, σηκώνοντας το τηλέφωνο και προσκαλώντας τους, κάτι που δεν ήταν δεδομένο μετά τις βολές των «πρώην» από το Πολεμικό Μουσείο στις αρχές Ιουλίου.

Η γιορτή για τα 50 χρόνια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανέβει στην ειδική εξέδρα που θα έχει στηθεί μπροστά από το κτίριο στον αριθμό «18» λίγο μετά τις 20:00. Για περίπου 35 χρόνια τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στεγάστηκαν στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης, το οποίο συνδέθηκε με ορισμένες από τις πιο κρίσιμες στιγμές της μεταπολίτευσης, προτού η Νέα Δημοκρατία για λόγους οικονομικής διαχείρισης πάρει τον δρόμο για τη Συγγρού και αργότερα για την Πειραιώς. Η σημερινή εκδήλωση προγραμματίζεται να είναι μια «βουτιά» στο ιστορικό παρελθόν της παράταξης, με τον πυρσό παρόντα, ενώ το μπαλκόνι του κτιρίου, στο οποίο γιορτάστηκαν νίκες, αλλά παράλληλα καταγράφηκαν και ιστορικές ήττες, αναμένεται να είναι σημαιοστολισμένο. Άλλωστε, η ΝΔ είναι το πιο ανθεκτικό κόμμα της μεταπολίτευσης, παραμένοντας εδώ και πενήντα χρόνια σε τροχιά εξουσίας. Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει νωρίτερα δώσει συνέντευξη στο Mega, ενώ ανεβαίνοντας στη σκηνή αναμένεται να κάνει μια «γέφυρα» του χθες με το σήμερα-των ιστορικών επιλογών της ΝΔ που δικαιώθηκαν συνδυαστικά με τις προκλήσεις του σήμερα που καλείται να υπηρετήσει το κόμμα υπό την ηγεσία του, διανύοντας μια περίοδο σχεδόν αδιατάρακτης πολιτικής κυριαρχίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα