Άσφαιρος ξανά ο ΠΑΟΚ έχασε 0-1 απ’ την Στεάουα

Ο πρωταθλητής έμεινε στους 0 βαθμούς, ενώ οι Ρουμάνοι πήγαν στους έξι

Άσφαιρος ξανά ο ΠΑΟΚ έχασε όπως με τον Άρη έτσι και σήμερα απ’ την Στεάουα 0-1 στην Τούμπα, κι έβαλε πολύ δύσκολα στη ζωή του στον όμιλο του Europa League, μετά και την ήττα με 3-1 από τη Γαλατασαράι στην πρεμιέρα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά κακές αποφάσεις εντός περιοχής, απέναντι στη Στεάουα  που έπαιζε με 10 παίκτες από το 55’ . Η FCSB είχε ξεκουράσει παίκτες στο ματς πρωταθλήματος και είχε κάνει τη δουλειά της απέναντι στη Ρίγα (4-1).

Χωρίς εκπλήξεις κινήθηκαν οι δύο προπονητές, με τον φιλοξενούμενο Ηλία Χαραλάμπους να παρουσιάζει μία άκρως αναμενόμενη ενδεκάδα. Το… ευρωπαϊκό δίδυμο Οζντόεφ – Καμαρά εμφανίστηκε από την πλευρά του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Τσάλοβ στην κορυφή και τον Ντεσπόντοφ σε βασικό πλάνο αντί του Αντρίγια.

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε με το… καλησπέρα τα ηνία του ματς, έχοντας ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, ωστόσο, πληγώθηκε από τους Ρουμάνους στην εκπνοή του ημιχρόνου, σε μία φάση που ελέγχεται για την αμυντική του αντίδραση.

Μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Δικέφαλος έκανε αίσθηση στην εστία της Στεάουα, με την κεφαλιά του Μπάμπα μετά από σέντρα του Ντεσπόντοφ, ωστόσο, ο Ταρνοβάνου έδιωξε ενστικτωδώς. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν διαρκώς ρήγματα με συνεχή κυκλοφορία της μπάλας και συνδυασμούς έξω από τη μεγάλη περιοχή, έχοντας περιορίσει στο μεγαλύτερο μέρους του 45λεπτου την FCSB σε ένα παθητικό ρόλο, με διπλές ζώνες άμυνας στα μετόπισθεν.

Στο 14′ ο Τάισον προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ρουμάνο πορτιέρε, σουτάροντας με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 28΄ όταν σε φάση διαρκείας στην περιοχή των φιλοξενούμενων, η μπάλα κατέληξε στον Ντεσπόντοφ που από δύσκολη γωνία έστειλε τη μπάλα δοκάρι και άουτ! Μεγάλη ευκαιρία για τον Δικέφαλο και στο 39′, όταν ο Τάισον βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα της Στεάουα έπειτα από εξαιρετική πάσα του Κωνσταντέλια, άδειασε τον Κρέτσου, όμως ο Ταρναβάνου είχε απάντηση.

Τρία λεπτά αργότερα, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις για να εξαργυρώσει την ανωτερότητά του αλλά και πάλι δεν βρήκε αποτέλεσμα, μετά την κομπίνα στο κόρνερ με τον Ντεσπόντοφ. Ο Βούλγαρος εξτρέμ επιχείρησε τελικά την σέντρα, ο Καμαρά πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής των αντιπάλων αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της Στεάουα. Τι είχαν να επιδείξουν οι πρωταθλητές Ρουμανίας; Την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουτ που δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι και κερδήθηκε από ένα «φθηνό» λάθος των ασπρόμαυρων.

Στην πρώτη της ουσιαστικά καλή στιγμή μέσα στο α΄ μέρος, η Στεάουα «εκτέλεσε» τον ΠΑΟΚ, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα του Δικέφαλου. Στις καθυστερήσεις, οι Ρουμάνοι αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους με μία βαθιά μπαλιά, ο Ολάρου έγινε αποδέκτης της μπάλας, απέφυγε τον Μιχαηλίδη, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, γύρισε στον Μπιρλιγκέα που ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Με το πόδι στο γκάζι ο ΠΑΟΚ με την έναρξη του β΄μέρους, δημιουργώντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Η αποβολή του Ντάριους Ολάρου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 55΄, έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, τουλάχιστον θεωρητικά, με την Στέαουα να στερείται τον αρχηγό της. Η αρχή έγινε με τον κεραυνό του Ντεσπόντοφ στο 52′ που δεν βρήκε στόχο, ακολούθησε ένα ακόμη δυνατό σουτ του Σάστρε από τα δεξιά της περιοχής ενώ η μεγαλύτερη απειλή σε εκείνο το «καυτό» 10λεπτο για τους ασπρόμαυρους έκλεισε με τον πορτιέρε της Στεάουα να καταγράφει τρομερή επέμβαση, καθώς εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και κράτησε ανέπαφη την εστία του!

Ο ΠΑΟΚ τα έπαιζε όλα για όλα, την ώρα που οι Ρουμάνοι έπεφταν ο ένας μετά τον άλλον στο γήπεδο, προκαλώντας διαρκώς διακοπές στο παιχνίδι, σε μία προσπάθεια να κόψουν τον ρυθμό του αγώνα και να κερδίσουν χρόνο.

Στο 70′ ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρενέβη από τον πάγκο, επιστρατεύοντας τον Αντρίγια στο δεξί άκρο της άμυνας, αντί του Σάστρε, διατηρώντας τον Ντεσπόντοφ στην πλευρά. Στην κορυφή πέρασε ο Τισουντάλι ενώ ο Μπακαγιόκο αντικατέστησε τον Καμαρά και λίγα λεπτά αργότερα έγινε δίδυμο με τον Σβαμπ στα χαφ. Η συνύπαρξη Ντεσπόντοφ – Αντρίγια δεν κράτησε για πολύ καθώς στο 83΄ο Σορετίρε πήρε θέση στο δεξί φτερό της επίθεσης αντί του Βούλγαρου, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει μέχρι τέλους την τελική, την ενέργεια για το αποτέλεσμα αλλά και πάλι… τίποτα.

Ο ΠΑΟΚ είχε… 27 τελικές έναντι των 6 της Στεάουα, αλλά η ουσία είναι πως δεν βρήκε στόχο και πληγώθηκε από τις κακές αποφάσεις στην τελική ενέργεια.

Στο 97΄μέτρησε ένα ακόμη δοκάρι, αυτήν την φορά με τον Μιχαηλίδη, αλλά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε στον πίνακα του σκορ.

Ο Σάσα Στένγκεμαν (Γερμανία) δεν έκανε το μεγάλο λάθος.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε (Ζίβκοβιτς 70’), Καμαρά (Μπακαγιόκο 70’) ,Οζντόεφ (Σβαμπ 73’), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ντεσπόντοφ (Σορετίρε 83’), Τσάλοφ (Τισουντάλι 70’).

Στεάουα Βουκουρεστίου: Ταρνοβάνου, Κρέτου, Ντάβα, Τανάσε (Οκτ. Ποπέσκου 64’), Τσουτ, Μπιρλιγκέα, Λιξάντρου (Ετζούμα 45+5’), Μ. Ποπέσκου, Μπαλούτα (Μικουλέσκου 46’), Ολάρου, Ραντούνοβιτς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα