Τέσσερεις εκδηλώσεις χωρίς είσοδο σήμερα στη πόλη

Δωρεάν έκθεση πιάνου στο Ωδείο, ατομική έκθεση της Ζωής Σκλέπα, πάρτι στο ίδρυμα Ωνάση και Ecoculture Festival, διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο σήμερα στην Αθήνα

Μπήκαμε στον Σεπτέμβρη και η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν Ρεσιτάλ Πιάνου στο Ωδείο Αθηνών
Το 2024 η Ελλάδα και το Μεξικό τιμούν την 85η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, το Ωδείο Αθηνών και η Πρεσβεία του Μεξικό έχουν την τιμή να παρουσιάσουν τη συναυλία του Μεξικανού πιανίστα Jorge Garabito, ο οποιος θα ερμηνεύσει μια σειρά από έργα εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική λογοτεχνία και τη μυθολογία.

Η σειρά συνθέσεων για πιάνο είναι εμπνευσμένη από τις ιστορίες της αρχαίας ελληνικής παράδοσης, από τη θλίψη που ένιωσε ο Αχιλλέας όταν έμαθε ότι ο αγαπημένος του Πάτροκλος δεν θα επέστρεφε, μέχρι το όραμα της Κασσάνδρας που της αποκάλυψε πως η πόλη της Τροίας θα καταστρεφόταν. Περισσότερα στο athensconservatoire.gr.

“Season Extension” – Δωρεάν στο Κέντρο Ιλεάνα Τούντα
Στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της Ζωής Σκλέπα, σε επιμέλεια της Γαληνής Λαζάνη – από την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου (18:00 με 21:00).

Στην πρώτη της ατομική έκθεση η Ζωή Σκλέπα παρουσιάζει ένα σύνολο από γλυπτικά assemblage που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν να αποτελούνται από συνηθισμένα ready- made προϊόντα. Με μια προσεκτικότερη ματιά όμως, ο θεατής συνειδητοποιεί ότι έχουν ανακατασκευαστεί έτσι, ούτως ώστε να σχηματίσουν ένα νέο –απροσδιόριστο– αντικείμενο, στο οποίο δεν μπορεί κανείς να αποδώσει κάποια συγκεκριμένη λειτουργία.

Πάρτι στη Στέγη 2024 Στη γειτονιά μας, τον Νέο Κόσμο
Η Στέγη εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με ένα απελευθερωτικό πάρτι που απλώνεται στους δρόμους γύρω από τη Στέγη. Ένα πάρτι που θα είμαστε όλοι εκεί. Γιατί αυτό θέλουμε για τη νέα σεζόν: να είμαστε μαζί.

Το πάρτι της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση επιστρέφει στη γειτονιά του Νέου Κόσμου. Μαζί του, επιστρέφουμε και εμείς. Όμως, δεν ερχόμαστε απλά πίσω. Ερχόμαστε πιο κοντά. Ο ένας με την άλλη. Αγκαλιά με όλη την πόλη, στην πρώτη μας συνάντηση προτού ξεκινήσει η καινούρια σεζόν.

Το πάρτι στη γειτονιά είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Στέγης – η ανάσα που τόσο χρειαζόμαστε προτού βουτήξουμε στις δράσεις της νέας σεζόν. Στον Νέο Κόσμο, εκεί όπου που κάθε χρόνο χορεύουν περισσότεροι από 10.000 ανθρώπους, στο καθιερωμένο street πάρτι που μας παρασύρει και μας ενώνει.

Ecoculture Festival – Δωρεάν εκδηλώσεις

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Ecoculture Festival (Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού), μία από τις σημαντικότερες δράσεις παρακαταθήκης του καλλιτεχνικού της προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου πεδίου, καθώς και σε γεωγραφικά όμορες πόλεις τους, όπως οι Δήμοι Κορινθίων και Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.

Το φεστιβάλ δημιουργεί τη συνθήκη για να αλλάξει ο τρόπος που γίνεται αντιληπτή η συνύπαρξή με το περιβάλλον μέσα από μικρές συνήθειες, δοκιμάζοντας τρόπους ζωής (#life) κοντά στη φύση, όπως πικ νικ με μουσική, πεζοπορία, ιαματικά λουτρά, live δράσεις γαστρονομίας και άλλες βιωματικές δραστηριότητες. Επιπλέον, μέσα από συζητήσεις (#dialogues) αναπτύσσονται θεματικές με τη συμμετοχή επιστημόνων, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών και ενεργών πολιτών σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης σε διαφορετικά οικοσυστήματα (από τα άστρα έως το νερό και στον τρόπο ζωής, συνύπαρξης και καλλιέργειας), αλλά και σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης καταστροφών.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου οι δράσεις ξεκινούν από την Ελευσίνα, όπου πραγματοποιείται συζήτηση για τον οικοπολιτισμό και τους τρόπους που επηρεάζει και αφορά τη ζωή σήμερα. Η Ελένη Πανουκλιά με το Μυστήριο 47 Μνημονικός Κήπος μυεί το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ στην καθημερινή συλλογή, χρησιμοποίηση και φροντίδα των σπόρων. Με πλαστικά και επιτελεστικά μέσα, διαλογικές και συμμετοχικές πρακτικές, διαμορφώνεται ένα συμμετοχικό εργαστηριακό περιβάλλον – φυτώριο. Παρουσιάζεται, επίσης, το ημερολόγιο LANDSCHIP -αποτέλεσμα του έργου Μυστήριο 99 The Ark- το οποίο καταγράφει τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα. Η ομάδα νέων της Ελευσίνας Cultterra επιμελείται και παρουσιάζει το έργο «Edible City Nature», το οποίο έχει στόχο την ευαισθητοποίηση για τη φύση και τη διάδοση της γνώσης, προωθώντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητά του. Ακολουθεί συλλογικό μαγείρεμα από την ομάδα, ενώ ενεργοποιείται εκ νέου το Skate Park.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα