Χρηστίδης: «Η κυβέρνηση στέλνει στο ταμείο ανεργίας τους πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες»

«Αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμα και αν στις δημοσκοπήσεις βλέπουμε τα νούμερά μας να αυξάνονται, η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι έξω στην κοινωνία», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Έχουμε ανθρώπους οι οποίοι δίνουν τεράστια μάχη να σβήσουν, αυτή τη στιγμή, στην Κορινθία μια πυρκαγιά, οι οποίοι σε δυο μήνες θα είναι άνεργοι γιατί ανήκουν στην κατηγορία των πυροσβεστών που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν τους ανανεώνει, τους στέλνει στο ταμείο ανεργίας» δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Αναλυτικά, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε την αναγκαιότητα να δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ μια συλλογικότητα ανοιχτή, λειτουργική, υγιή, που θα αφουγκράζεται τους πολίτες και θα περιλαμβάνει κάθε άποψη.

«Την επόμενη μέρα (σ.σ. μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς) δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, η ομάδα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα. Έχουμε ανθρώπους οι οποίοι δίνουν τεράστια μάχη να σβήσουν, αυτή τη στιγμή, στην Κορινθία μια πυρκαγιά, οι οποίοι σε δυο μήνες θα είναι άνεργοι γιατί ανήκουν στην κατηγορία των πυροσβεστών που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν τους ανανεώνει, τους στέλνει στο ταμείο ανεργίας. Αυτοί οι άνθρωποι ακούνε μια κυβέρνηση εδώ και πέντε χρόνια να τους εμπαίζει. Επομένως, χρειάζεται ένα άλλο σχέδιο» όπως είπε.

Χρηστίδης: Ανάγκη δημιουργίας ενός άλλου πόλου εξουσίας

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποτυγχάνει διαρκώς στην αντιμετώπιση μιας σειράς καθημερινών ζητημάτων και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός άλλου πόλου εξουσίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του: «Αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμα και αν στις δημοσκοπήσεις βλέπουμε τα νούμερά μας να αυξάνονται, η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι έξω στην κοινωνία. Τα προβλήματα είναι τεράστια. Απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία αποτυγχάνει πλήρως, για παράδειγμα στην Πολιτική Προστασία, στο κομμάτι αντιμετώπισης δομικών ζητημάτων στην ελληνική κοινωνία, όπως είναι η βία των ανηλίκων, σε μια σειρά ζητημάτων που έχει να κάνει με την οικονομία. Κάθε άλλο παρά επιτελικό κράτος έχουμε, όταν για καθημερινά θέματα, όπως είναι τα θέματα της ακρίβειας, περνάνε τα χρόνια και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα».

«Δεν σημαίνει ότι το ένα θα φέρει και το άλλο. Θα έλεγα ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο»

Με φόντο την συζήτηση που έχει ανοίξει για το αν θα έπρεπε ο πρόεδρος του κόμματος να είναι και βουλευτής, εξέφρασε την άποψη ότι αυτό θα ήταν το ιδανικό χωρίς, ωστόσο, να είναι και απαραίτητο. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Μέσα στη Βουλή δίνεται μια πολύ μεγάλη μάχη και επομένως είναι ιδανικό να έχουμε τον τρόπο με τον οποίο να λειτουργούμε μέσα και έξω από αυτή σε απόλυτη αρμονία. Αυτό θα ήταν το καλύτερο, το ιδανικό. Θα έλεγα ότι η συνθήκη είναι ικανή, αλλά δεν είναι η αναγκαία. Δεν σημαίνει ότι το ένα θα φέρει και το άλλο. Θα έλεγα ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο».

Τέλος, ο Παύλος Χρηστίδης κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν, την Κυριακή, στις κάλπες και εκτίμησε ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει την αντίστοιχη στις εσωκομματικές εκλογές του 2021.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα