Διαμαντοπούλου από Κοζάνη: «Έχω κάνει μια μεγάλη διαδρομή, αλλά από εδώ άρχισα»

Στα πλαίσια της προεκλογικής της εκστρατείας η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βρεθηκε στην γενέτειρα της Κοζάνη.

«Εδώ είναι η βάση μου, εσείς είστε οι άνθρωποί μου»! Με αυτά τα λόγια, η υποψήφια για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου και με τη φωνή της να σπάει από τη συγκίνηση, μίλησε στη γενέτειρα της στη Κοζάνη, μπροστά σε ένα θερμό …“ακροατήριο ΠΑΣΟΚ” που έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα νίκης και αλλαγής. Ήταν αυτοί οι δικοί της άνθρωποι που της επεφύλαξαν μια πραγματικά μεγαλειώδη υποδοχή στον τόπο της. Εκεί που ξεκίνησαν όλα. “Έχω κάνει μια μεγάλη διαδρομή. Αλλά από εδώ άρχισα”.

Στο πλευρό της στάθηκαν ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μίλησαν με θερμά λόγια για την ίδια αλλά και τη πολιτική της πορεία. Ο Ιορδάνης Ανδρεάδης, ο Γιάννης Βλατής, ο Αλέκος Αθανασιάδης, Λάζαρος Λωτίδης, Ηλίας Βλαχόπουλος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Πασχάλης Μητλιάγκας πήραν τον λόγο και μίλησαν για την δική τους Άννα. Ο βουλευτής του Νομού Κοζάνης και πρώην υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξη του στην υποψηφιότητα της “Με την Άννα θα αλλάξουμε κλίμακα. Θα αλλάξουμε επίπεδο. Είναι το κλειδί για να φέρουμε το κέντρο, και με το κέντρο κερδίζονται οι εκλογές” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος για να δεχτεί ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Παρόντες ήταν εκατοντάδες πολίτες της Κοζάνης, βουλευτές, πρώην υπουργοί, Νομάρχες, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. “Όταν βλέπω αυτούς τους ανθρώπους, να μου δίνουν τόσο απλόχερα και με τέτοια γενναιοδωρία αυτή τη στήριξη, δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων” ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου.

Με τον χρόνο πλέον να μετράει αντίστροφα για την εκλογική διαδικασία η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για την δική της υποψηφιότητα αναδεικνύοντας με ρεαλισμό τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τη διαφορά.

“Έχω τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εμπειρία από όλους τους υποψηφίους. Έχω εκλεγεί σε δύο διαφορετικές περιφέρειες, Κοζάνης και Αθήνας και έχω καταφέρει στη Βουλή μεγάλες συγκρούσεις και πολύ μεγάλες συναινέσεις” και συμπλήρωσε με νόημα “Η Βουλή δεν είναι απλά μια ρητορική σύγκρουση ανάμεσα στους Αρχηγούς. Η Βουλή θέλει στρατηγική, θέλει παράταξη δυνάμεων, θέλει σχέδιο, θέλει προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσεις και τον αντίπαλο, το αντίπαλο κόμμα, αλλά και πώς θα αναδείξεις τις δικές σου θέσεις. Αυτό λοιπόν πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα να το κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να συνεργαστώ με εξαιρετικούς κοινοβουλευτικούς που έχουμε αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ”.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα και με όραμα για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για μια ισχυρή αντιπολίτευση που “θα γίνει από την κεντροαριστερά που θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ στην πορεία του δεν ήταν συνεργασία συνιστωσών ούτε κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που προσκάλεσε και πίστεψαν σ’ αυτό και οι άνθρωποι της αριστεράς και οι άνθρωποι του κέντρου” και πρόσθεσε “Το ΠΑΣΟΚ μόνο του είναι η κεντροαριστερά! Και σας διαβεβαιώνω το ΠΑΣΟΚ θα γίνει αυτό το ισχυρό κόμμα που θα είναι μεγάλη αντιπολίτευση και κυβερνών κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές για το καλό της χώρας και του λαού λαού μας. Όταν φτάσουμε λοιπόν στις εθνικές εκλογές, εγώ αυτό που θέλω είναι να είναι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα και να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός ή η Πρωθυπουργός Σοσιαλδημοκράτης”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα