Πρώην πρόεδρος Ιράν: Η Μοσάντ παρείσφρησε στις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών

«Οι φερόμενοι ως διπλοί πράκτορες παρείχαν στο Ισραήλ πληροφορίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», ανέφερε ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Ο πρώην πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του ότι ο επικεφαλής μιας μονάδας των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του, που δημιουργήθηκε για να στοχεύει τους πράκτορες της Μοσάντ οι οποίοι εργάζονταν στη χώρα, αποδείχθηκε ότι ήταν πράκτορας για το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το Times of Israel, o Αχμαντινετζάντ, μιλώντας στο CNN Turk, είπε ότι άλλοι 20 πράκτορες της ιρανικής ομάδας πληροφοριών, που ήταν επιφορτισμένη με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών στράφηκαν επίσης εναντίον της Τεχεράνης.

«Οι φερόμενοι ως διπλοί πράκτορες παρείχαν στο Ισραήλ πληροφορίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αχμαντινετζάντ, με τις δηλώσεις του να κάνουν τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Τον περασμένο μήνα, το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσε πως συνέλαβε 12 άτομα, με την υποψία ότι υπηρετούσαν ως πράκτορες οι οποίοι συνεργάζονταν με το Ισραήλ και σχεδίαζαν πράξεις κατά του Ιράν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα