Τουρίστρια δέχτηκε επίθεση από οχιά στην Κεφαλονιά

Η άτυχη γυναίκα εμφάνισε στη συνέχεια αλλεργία και στο αντίδοτο το οποίο της χορηγήθηκε

Mια ανάσα από τον θάνατο βρέθηκε μια τουρίστρια που κάνει διακοπές στην Κεφαλονιά, όταν δέχθηκε επίθεση από μια οχιά που την δάγκωσε κατά την διάρκεια πεζοπορίας που έκανε σε μια δύσβατη περιοχή καθώς, σαν να μην έφτανε το δηλητήριο, εμφάνισε αλλεργία και στο αντίδοτο.

Η άτυχη γυναίκα κατάφερε να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ από το κινητό της τηλέφωνο και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση για την άμεση μεταφορά της. Επειδή βρισκόταν σε ένα μονοπάτι που οδηγεί από την κοινότητα Αθέρα προς την παραλία Αμίδι, ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου για την διακομιδή της.

Όμως, ο δυνατός άνεμος το εμπόδισε να προσγειωθεί. Έτσι, οι διασώστες ακινητοποίησαν την τουρίστρια για να μην μπει το δηλητήριο στην κυκλοφορία του αίματος και στο σημείο έφτασε ένα όχημα της Πυροσβεστικής το οποίο τη μετέφερε σε σημείο προσβάσιμο για το ασθενοφόρο που την παρέλαβε.

Στο νοσοκομείο του Αργοστολίου όπου μεταφέρθηκε, της χορηγήθηκε ειδικός αντιοφικός ορός, όμως παρουσίασε αλλεργική αντίδραση και η κατάστασή της θεωρήθηκε κρίσιμη. Παρ’ όλα αυτά, οι γιατροί αντιμετώπισαν τους φρικτούς πόνους και τα οιδήματα που κάλυψαν το σώμα της και, πλέον, η πορεία της υγείας της εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα