Ρήγας: «Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ να μείνουν και να συμβάλλουν συλλογικά»

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική με το αν μας αρέσει ή όχι ένα πρόσωπο. Πρέπει να υπάρχει πολιτική πρόταση, την οποία οφείλουν να καταθέσουν»

Στις εσωκομματικές εξελίξεις μπροστά στην εκλογή νέου προέδρου, αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Ρήγας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο EΡTNews.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να γίνεται και να κάνουμε πολιτική, αν μου αρέσει, δεν μου αρέσει ένα πρόσωπο, να είμαι σαφής σε αυτό. Άρα η πολιτική πρέπει να γίνεται με την πολιτική πρόταση, την οποία και οφείλουν να καταθέσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι.

Όμως θα σας πω ότι ήδη δεσμεύονται όλοι από τον προηγούμενο προγραμματικό λόγο, τον οποίο είχαμε διαμορφώσει στο προηγούμενο συνέδριο, όπως και στην πολιτική απόφαση η οποία θα διαμορφώσουμε στο νέο συνέδριο.

Να δεσμεύονται όλοι στην πολιτική γραμμή του κόμματος;

Και είναι πολύ σημαντικό. Δηλαδή δεν θα αλλάξεις παράδειγμα, δεν θα αλλάξουμε την άποψή μας ή τις θέσεις μας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Σας λέω ένα παράδειγμα τα οποία για εμένα είναι πολύ βασικά. Άρα λοιπόν, αυτό είναι πώς βλέπεις αυτή τη στιγμή την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Είτε στην άνοδο της ακροδεξιάς ή στα εσωτερικά θέματα προς τα πού θα κατευθυνθεί η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα λοιπόν, με βάση αυτό προφανώς θα βάλουν και τη δική τους πινελιά οι υποψήφιοι. Όποιος εκλεγεί.

Με ενδιαφέρει λοιπόν η πολιτική πρόταση. Εγώ από αυτό εξαρτώμαι και τη συμμετοχή μου εθελοντικά σε ένα κόμμα και το έκανα όλα τα χρόνια. Το δεύτερο ότι πρέπει να δεσμευτούν όλοι ότι την επόμενη μέρα θα είναι και θα συμβάλλουν συλλογικά με συλλογικό τρόπο στο κόμμα. Μου είναι αδιανόητο εμένα όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν αυτή την περίοδο, όλη αυτή την περίοδο, όπου με έναν τρόπο το οποίο δεν διευκολύνει, θα σας έλεγα ή να το πω αλλιώς, ότι ηθελημένα ή άθελα συμβάλλουν σε ένα σχέδιο το οποίο υπάρχει ήδη και εξελίσσεται ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Για τις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Ρήγας ανέφερε πως: «Πρέπει τα δύο κόμματα του προοδευτικού χώρου με μια παραδοσιακή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια, είναι για μένα απαραίτητο να μείνουν και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να ρευστοποιηθούν.

Εμείς λοιπόν, με βάση τις συλλογικές μας αποφάσεις έχουμε πει θα παίξουμε, θα είμαστε καταλύτης.

Θέλουμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός μεγάλου ρεύματος εκλογικού και με το ΠΑΣΟΚ και με όλους όσοι μπορούν και θα συμβάλλουν σε ένα πρόγραμμα για να φύγει η Νέα Δημοκρατία και η καταστροφική της πολιτικής.

Είμαι σαφής σε αυτό. Αυτή είναι και απόφασή μας από το προηγούμενο συνέδριο. Άρα δεν λέω κάτι καινούργιο. Θα πρέπει να υπάρχουν αυτοτελείς οντότητες, τα στα κόμματα και ταυτόχρονα να παρέμβουν με πολιτικούς με πολιτικούς όρους. Αυτά ξέρετε, δεν γίνονται ούτε στα τραπέζια, ούτε στα καφενεία, ούτε στις ταβέρνες που διαμορφώνονται».

Επίσης ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι: «Λέω λοιπόν και απευθύνομαι προς όλους, προς όλους και με την ιστορική, το ιστορικό βάρος της διαδρομής που έχω, γιατί μάλλον είμαι από τους λίγους ή ο μοναδικός που έχω υπογράψει το κείμενο ίδρυσης του Συνασπισμού που έχω μείνει στο ΣΥΡΙΖΑ από το 89. Άρα λοιπόν θα δεσμευτούν όλοι σε αυτή την κατεύθυνση. Ειδάλλως τότε ήταν σε μια άλλη αντίληψη, να το πω ευγενικά».

Συνέχισε επισημαίνοντας πως: «Είπα εξ αρχής είμαι οπαδός πολιτικών και όχι οπαδός προσώπων. με ποια χαρακτηριστικά;

Μια σύγχρονη Αριστερά, η οποία θα δώσει απάντηση στα προβλήματα της οικονομίας, της εργασίας και της διαφάνειας και της δημοκρατίας στη χώρα, τα οποία αυτή τη στιγμή αν θέλετε φαίνεται ότι η ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα έχουν πάει στον πάτο. Φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις. Άρα πρέπει να ανακάμψουμε. Οφείλουμε να δώσουμε πλέον μια εμπιστοσύνη και μια σοβαρή προοπτική για τη χώρα και να μην επιτρέψουμε να γίνουν όλα αυτά τα οποία θέλουν να επιβάλλουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα