ΗΠΑ: Προσωπικές ύβρεις Τραμπ σε Χάρις με αιχμή το μεταναστευτικό

«Δεν έχει τίποτα "εμπνευσμένο" να προσφέρει στον αμερικανικό λαό, μόνο σκοτάδι», δήλωσε η Σαραφίνα Τσίτικα εκπρόσωπος της Κάμαλα Χάρις μετά την ομιλία του Τραμπ.

Ολική αντεπίθεση κατά της Κάμαλα Χάρις στο θεωρούμενο ως ευνοϊκό για αυτόν πεδίο του μεταναστευτικού εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, υιοθετώντας την πιο σκληρή ρητορική εναντίον μεταναστών που πέρασαν παράνομα τα σύνορα και διέπραξαν εγκλήματα, ειδικά κατά νεαρών γυναικών, ενώ κλιμάκωσε και τις προσωπικές του προσβολές κατά της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ουισκόνσιν το βράδυ του Σαββάτου, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε την Δημοκρατική Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, που την Παρασκευή είχε επισκεφτεί τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού για πρώτη φορά στην προεκλογική της εκστρατεία για να εξαγγείλει από εκεί το πρόγραμμα των Δημοκρατικών για τη μετανάστευση, “διανοητικά ανάπηρη”.

Κατά την ομιλία του ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία πλαισιώνονταν από αφίσες με μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ και έχουν συλληφθεί για φόνο και άλλα βίαια εγκλήματα, και με πανό που έγραφαν “Σταματήστε τα εγκλήματα των μεταναστών” και “Απέλαση των παράνομων τώρα”.

Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ αφιέρωσε όλη την ομιλία του στους μετανάστες χωρίς έγγραφα και άρχισαν να αποκαλεί τους παράνομους μετανάστες που διέπραξαν βίαια εγκλήματα “τέρατα”, “ψυχρούς δολοφόνους” και “μοχθηρά ζώα”.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Τραμπ έχει μικρή διαφορά από την Κάμαλα Χάρις ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου. Η μετανάστευση και η κατάσταση στα σύνορα των ΗΠΑ με το Τέξας είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα για τους ψηφοφόρους.

Η Σαραφίνα Τσίτικα, εκπρόσωπος της Κάμαλα Χάρις, δήλωσε μετά την ομιλία του Τραμπ: “Δεν έχει τίποτα “εμπνευσμένο” να προσφέρει στον αμερικανικό λαό, μόνο σκοτάδι”.

Ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε την Κάμαλα Χάρις και τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι επέτρεψαν σε μετανάστες χωρίς έγγραφα να εισέλθουν στις ΗΠΑ, για “να βιάσουν, να λεηλατήσουν, να κλέψουν, να λεηλατήσουν και να σκοτώσουν τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”.

Κάποια στιγμή ο Τραμπ παραδέχτηκε: “Αυτή είναι μια σκοτεινή ομιλία”.

Η ομιλία του Τραμπ πραγματοποιήθηκε σε μια μικρή πόλη του Ουισκόνσιν, όπου ένας Βενεζουελάνος που είχε μπει παράνομα στις ΗΠΑ συνελήφθη πριν λίγες μέρες κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα και επίθεση στην κόρη της.

Περίπου 7 εκατομμύρια μετανάστες συνελήφθησαν να περνούν παράνομα τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μπάιντεν, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, αριθμός ρεκόρ που έδωσε λαβές στην κριτική του Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών κατά Χάρις και Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα