Τραμπ για Ρωσία και Ουκρανία: «Θα συνεργαστώ και με τις δύο χώρες»

«Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τον Ζελένσκι και έχω επίσης μια πολύ καλή σχέση, όπως γνωρίζετε, με τον πρόεδρο Πούτιν. Νομίζω ότι αν κερδίσουμε, θα δώσουμε λύση πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα συνεργαστεί τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία «για να δοθεί τέλος στον μεταξύ τους πόλεμο», ενώ δίπλα του στέκονταν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγα λεπτά πριν από τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε σε δημοσιογράφους στον Πύργο Τραμπ, ο Ζελένσκι τόνισε από τη μεριά του ότι θέλει να συζητήσει με τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ το «σχέδιο νίκης» για την Ουκρανία.

Ο Τραμπ επαίνεσε τον Ζελένσκι, όμως είπε ότι έχει επίσης μια «στέρεα σχέση» με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τραμπ: Η «ντρίμπλα» για Πούτιν

«Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τον Ζελένσκι και έχω επίσης μια πολύ καλή σχέση, όπως γνωρίζετε, με τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο Τραμπ.

«Και νομίζω ότι αν κερδίσουμε, νομίζω ότι θα δώσουμε λύση (σ.σ. για τον πόλεμο) πολύ γρήγορα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα