Ο Μάκης θα τραβήξει το αυτί του Λανουά;

Sports Παρασκήνια

Στις 9 Μαΐου 2019, ανακοινώθηκε πως το VAR θα κοσμεί τα γήπεδα της Super League από την επόμενη σεζόν (2019/20). Η νέα αυτή τεχνολογία μπήκε στην ποδοσφαιρική ζωή της Ελλάδας αλλά οι φωνές δεν λείπουν. Τι κι αν έρχονται ξένοι διαιτητές, τι κι αν στην ΚΕΔ κάνουν κουμάντο παράγοντες που δεν έχουν σχέση με τους Έλληνες ιδιοκτήτες των ομάδων, τα παράπονα δίνουν και παίρνουν.

Πλέον με τον αρχιδιαιτητή Στεφάν Λανουά, έχουμε το νέο φρούτο. Αυτό της ατιμωρησίας. Ο Γάλλος τους βγάζει όλους λάδι, σε βαθμό που τον εξέθεσε μέχρι και η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA.

Στον αγώνα Λεβαδειακός-ΑΕΚ σε σουτ του Οζμπολτ στο 15’ κι ενώ η μπάλα κατευθύνονταν στα δίχτυα της ΑΕΚ, αποκρούστηκε από το χέρι του Μουκουντί. Το πέναλτι μαρς «έπνιξαν» ο διαιτητής Πολυχρόνης (Πιερίας) και ο VAR Ευαγγέλου (Αθηνών) ενώ το αποτέλεσμα ήταν στο 0-0. Αυτά… συμβαίνουν. Αυτό που δεν γίνεται όμως είναι να εκτεθεί ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΕΔ για να τους καλύψει. Στην τηλεκριτική του ο Λανουά δεν είδε παράβαση. Έλα όμως που η επιτροπή διαιτησίας της UEFA τον εξέθεσε, καθώς ενημέρωσε ότι στην πανομοιότυπη περίπτωση ήταν λανθασμένη η απόφαση του Άγγλου διαιτητή, Άντονι Τέιλορ στο Euro για το χέρι του Κουκουρέγια στην παράταση (στο 107ο λεπτό του προημιτελικού αγώνα του Euro 2024 Ισπανία-Γερμανία και με το σκορ 2-1) στο σουτ του Βιρτς. Η UEFA θεωρεί ότι υπάρχει πέναλτι.

Ο Λανουά έδωσε όμως άλλοθι στο δίδυμο της Λιβαδειάς. Είδε μέχρι ότι η μπάλα βρήκε πρώτα στο μηρό του Μουκουντί. Μήπως ο πρόεδρος της ΕΠΟ Μάκης Γκαγκάτσης πρέπει να του τραβήξει το αυτί, γιατί με την πολιτική του ο Γάλλος δεν προσφέρει τίποτα στην αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος. Το αντίθετο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα