Ο Τζίτζι φεύγει, οι επίγονοι παλεύουν για το χρίσμα

Ποιοι κάνουν προεκλογικό αγώνα για να καθίσουν στον θώκο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τώρα που πάει Βρυξέλλες ο Τζιτζικώστας

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι πλέον Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι έτσι κάποιος πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Η επιλογή με βάση το νόμο που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα εκλεγεί από την κυβερνώσα παράταξη την Περιφέρεια. Και όπως γίνεται αντιληπτό η… προεκλογική μάχη ξεκίνησε και οι υποψήφιοι αναζητούν την… ευλογία του Τζιτζικώστα, ο οποίος προς ώρας δεν έχει εκφράσει την θέληση του. Ας δούμε τους τέσσερις ενδιαφερόμενους και τις κινήσεις τους. Ο Κώστας Γιουτίκας, ο οποίος είναι αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, λέγεται ότι έχει ήδη ζητήσει και την συνδρομή επικοινωνιολόγου. Μάλιστα κύκλοι στην Θεσσαλονίκη λένε πως ο ίσιος ισχυρίζεται πως έχει εξασφαλίσει την υπόσχεση του Τζιτζικώστα.

Και η Βούλα Πατουλίδου από την πλευρά της ισχυρίζεται το ίδιο, ενώ λόγω του παρελθόντος της στο ΠΑΣΟΚ τονίζει σε όλες τις επαφές της πως έχει την ικανότητα να ενώσει πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους. Εξάλλου λόγω της σπουδαίας αθλητικής καριέρας έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης το 1992. Η κ. Πατουλίδου στο οργανόγραμμα της διοίκησης είναι Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

Ο τρίτος ενδιαφερόμενος είναι ο Πάρις Μπίλιας, που πιστεύει πως το Μέγαρο Μαξίμου θα τον επιβάλλει ως επόμενο Περιφερειάρχη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με τον κ. Τζιτζικώστας, αλλά ποντάρει στο ότι το 2019 ήθελε να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά έκανε πίσω για χάρη του Νίκου Ταχιάου.

Η 4η της παρέας είναι η Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Αθηνά (Νανά) Αθανασιάδου-Αηδονά, η οποία κατά τους αντικειμενικούς παρατηρητές θεωρείται το απόλυτο φαβορί. Το μεγάλο πλεονέκτημα της κ. Αηδονά είναι ότι προς ώρας δεν έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι επικεφαλής της παράταξης στις εκλογές του 2028. Τουναντίον οι άλλοι τρεις σκέφτονται και το μέλλον. Κάτι που βολεύει και το κυβερνών κόμμα για όποια επιλογή κάνει στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα