Παίζει το κεφάλι του ο Αλόνσο

Με την πλάτη στον τοίχο ο προπονητής του Παναθηναϊκού όσο η ομάδα δεν πείθει ότι μπορεί να πάει για πρωτάθλημα παρά τα λεφτά που πέσανε

Αν κάποιος-σήμερα- στοιχημάτιζε αν θα βγάλει τη χρονιά ο Αλόνσο θα ήταν αφελής να έβαζε τα λεφτά του πάνω στην πιθανότητα να μείνει στον πράσινο πάγκο ως το τέλος της σεζόν. Όχι μόνο γιατί υπάρχει το προηγούμενο με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αλλά, γιατί είναι φανερό πως ο Ουρουγουανός τεχνικός των πρασίνων δεν έχει καταφέρει να πείσει κανέναν ότι μπορεί να διαχειριστεί το πιο ακριβό ρόστερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού…

Η νίκη με τον Πανσερραϊκό ήταν το φιλί της ζωής για τον Αλόνσο. Είναι πασιφανές πως αν δεν είχε καταφέρει να κερδίσει το ματς, σήμερα θα συζητούσαμε γι άλλα πράγματα. Προς το παρόν τη γλύτωσε, αλλά με δεδομένο ότι υπάρχουν μπροστά τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό θα πρέπει να κρατά κανείς μικρό καλάθι. Ήδη στον Παναθηναϊκό τα βάζουν κάτω και βλέπουν ότι η ομάδα δεν πρέπει να χάσει κανένα απ΄αυτά τα παιχνίδια, αλλά αντίθετα να πάρει τέσσερις πόντους. Μοιάζει με όνειρο αυτός ο Παναθηναϊκός που δεινοπάθησε με τον Λεβαδειακό, τις Σέρρες και την Καλλιθέα να μην χάσει από τον Αλμέιδα  (στη Νέα Φιλαδέλφεια) και τον Μεντιλίμπαρ (στη Λεωφόρο) που-επίσης- θα καίγονται για βαθμούς γιατί ήδη έχουν κάνει τις γκέλες τους στο πρωτάθλημα.

Οι ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού γράφανε μεσοβδόμαδα ότι ο Αλόνσο σκοπεύει να κάνει μια μεγάλη αλλαγή με την ΑΕΚ και να πετάξει έξω από την ενδεκάδα τον Μπακασέτα, ενώ πρόσθεταν επίσης πως ο Αλόνσο τα πηγαίνει καλά στα μεγάλα ματς και το πρόβλημά του είναι με τους μικρούς! Δεν ξέρει κανείς αν τα γράφανε από την ….κοιλιά τους. Αν …έτσι τους είπανε. Ή αν πράγματι υπήρχε μια τέτοια πληροφόρηση από τον προπονητή, πράγμα δύσκολο. Το προχωρούσαν ένα βήμα παραπέρα όμως και συμπλήρωναν  δεν ταιριάζουν στην ίδια εντεκάδα οι Ουναΐκαι Μπακασέτας,ειδικά από τη στιγμή που ο Ελληνας άσος αυτό τοδιάστημα δεν έχει ξεκινήσει καλά στη σεζόν.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο φαίνεται ότι σκέφτεται σοβαρά την επαναφορά του σχήματος που είδαμε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τη συνύπαρξη των Μαξίμοβιτς και  Αράο στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Αυτή η τακτική επιλογή προσφέρει αμυντική σταθερότητα και έλεγχο στο κέντρο, ενώ ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία στον Ουναΐ να προωθηθεί σε πιο δημιουργικό ρόλο.

 

Σε ένα τέτοιο σενάριο, ο Ουναΐ θα τοποθετείτο αντί του Μπακασέτα στο «10», αναλαμβάνοντας το κομμάτι της δημιουργίας παιχνιδιού. Ο Μαροκινός έχει ήδη δείξει τις δυνατότητές του ως οργανωτής και η προώθησή του σε αυτή τη θέση θα μπορούσε να προσδώσει περισσότερη ταχύτητα και ακρίβεια στην επιθετική ανάπτυξη του Παναθηναϊκού.

 

Η συνύπαρξη Μαξίμοβιτς και Αράο δίνει στον Αλόνσο την ασφάλεια που χρειάζεται αμυντικά, ενώ ο Ουναΐ θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους για να προσφέρει πιο άμεση επιθετική απειλή. Αν ο Ουρουγουανός τεχνικός επιλέξει ξανά αυτό το σχήμα και κόντρα στην ΑΕΚ θα βασιστεί στη συνοχή και την ισορροπία που του προσφέρει στο γήπεδο.

 

Με τον Πανσερραϊκό ηομάδα κέρδισε φανερά λόγω ποιότητας μπροστά. Άφησε τον αντίπαλο να κάνει 15 τελικές (11 στην εστία), είχε κακές αποστάσεις, ήταν ένας αεροδιάδρομος το κέντρο και φώναζε ότι απαιτείται βελτίωση και αλλαγή εικόνας γιατί δεν πρόκειται να περπατήσει για πολύ.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να δει ότι ο Παναθηναϊκός είναι- μετά τιςπέντε πρώτες αγωνιστικές της σεζόν- η χειρότερη από τις ομάδες του Big -4. Η ομάδα με το ακριβότερο ρόστερ (πάνω από 100 εκατ. ευρώ) δεν δικαιολογείται να κινδυνεύει με γκέλες ή και να γκελάρει με τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Με τον Λεβαδειακό, με την Καλλιθέα και με τον Πανσερραϊκό ή εικόνα ήταν απογοητευτική. Οι πράσινοι έδειχαν μια ομάδα χωρίς προπονητή , χωρίς πλάνο , με γιόμες και ατομικές ενέργειες. Ο Τζούρισιτς έσωσε προσωρινά τον Αλόνσο που κέρδιζε μόνο στην ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών της. Έτσι ξελάσπωσε ο Τζούρισιτς τον Αλόνσο με τον Πανσερραϊκό και κάπως έτσι ο Σπόραρ (που για κάποιο λόγο είναι παροπλισμένος) με τον Λεβαδειακό. Δεν μπορούσε να τα πήγαινε πολύ χειρότερα καιχωρίς προπονητή…

Το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό είναι ότι το καλοκαίρι ρίξανε όλο το βάρος για να φέρουνε τον Σάρι στην Ελλάδα και όταν ο Ιταλός απάντησε αρνητικά δεν είχαν εναλλακτική λύση.Τώρα, ο Αλαφούζος εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί να τον αλλάξει αν χάσει στο ντέρμπι και να φέρει τον Λεωνίδα Βόκολο ή κάποιον σαν τον Τερίμ για να του σώσει τη χρονιά….

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα