Νετανιάχου: «Αν το Ιράν εξαπολύσει πλήγμα εναντίον του Ισραήλ, θα δεχτεί ανάλογη απάντηση»

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε με σκληρή γλώσσα στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής - Η παρουσία Νετανιάχου προκάλεσε την αποχώρηση δεκάδων διπλωματών από την αίθουσα του ΟΗΕ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το Ιράν ότι «αν εξαπολύσει πλήγμα εναντίον του Ισραήλ, θα δεχτεί ανάλογη απάντηση».

«Δεν υπάρχει σπιθαμή του Ιράν που να μην μπορεί να πλήξει το Ισραήλ, το οποίο επιδιώκει την ειρήνη αλλά παλεύει για την ύπαρξή του», είπε επίσης, μεταξύ άλλων, ο Ντεανιάχου.

Για τη Γάζα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Χαμάς «θα πρέπει να φύγει δια παντός» και ότι ειρήνη θα επιτευχθεί αν επιστραφούν οι Ισραηλινοί όμηροι.

Νετανιάχου: Τι είπε για τη Χαμάς

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, ο ισραηλινός στρατός έχει εξοντώσει του μισούς μαχητές της Χαμάς, δηλαδή περίπου 20.000 και το 90% των εγκαταστάσεων της.

Να σημειωθεί ότι δεκάδες διπλωμάτες αποχώρησαν από την αίθουσα του ΟΗΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επιχείρηση σε Γάζα και Λίβανο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα