ΗΠΑ: Χάος από τον φονικό τυφώνα Helene – Έξι οι νεκροί

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατομμύρια χωρίς ηλεκτροδότηση.

Έξι άνθρωποι έχουν πλέον χάσει τη ζωή τους από τον τυφώνα Helene, ο οποίος έχει εξασθενήσει σε μια τροπική καταιγίδα στη διάρκεια της Παρασκευής (27/9) καθώς κινείται προς την ενδοχώρα των ΗΠΑ μέσω της Τζόρτζια.

Η σφοδρή καταιγίδα απείχε περίπου 65 χιλιόμετρα στα ανατολικά από το Macon και περίπου 165 χιλιόμετρα στα νοτιοανατολικά από την Ατλάντα, κινούμενη βόρεια με μέση ταχύτητα 48 χλμ/ώρα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το ABC.

Χειρότερα χτύπησε στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια και τη Βόρεια Καρολίνα, αφήνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους νεκρούς και εκατομμύρια χωρίς ηλεκτροδότηση.

Helene: 6 νεκροί – 3 εκατομμύρια χωρίς ρεύμα

Ο τυφώνας Helene, που σχηματίστηκε εντός του κόλπου του Μεξικό, χτύπησε τις ΗΠΑ από τα παράλια της Φλόριντα την Πέμπτη (26/9), όντας τότε μεγέθους κατηγορίας 4.

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι το τεράστιο σύστημα θα μπορούσε να δημιουργήσει μια «εφιαλτική» καταιγίδα και να φέρει επικίνδυνους ανέμους και βροχές σε μεγάλο μέρος των νοτιοανατολικών ΗΠΑ.

Η καταιγίδα αναμένεται να συνεχίσει να επιβραδύνεται και να εξασθενεί κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, στρίβοντας βορειοδυτικά για να κινηθεί μέσω της Τζόρτζια προς τα σύνορα Τενεσί – Βόρειας Καρολίνας, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε όταν δέντρο έπεσε σε σπίτι.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο πέρασμα του τυφώνα Helene στη Τζόρτζια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αργά την Πέμπτη ότι ένα άτομο σκοτώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Ι-4 κοντά στην Τάμπα όταν πινακίδα έπεσε πάνω στο ΙΧ του λόγω του σφοδρού ανέμου.

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Αμερικανοί ξύπνησαν σήμερα χωρίς ρεύμα, το ένα τρίτο αυτών στην πολιτεία της Φλόριντα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα