Νέβιλ: «Να καταργηθεί η ισοπαλία στο ποδόσφαιρο»

«Να πάει στην διαδικασία των πέναλτι για να υπάρχει νικητής»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Γκάρι Νέβιλ, μιλώντας στο podcast «The Overlap» έδωσε μια αρκετά ιδιαίτερα πρόταση για τα ισόπαλα ματς, η οποία θα συζητηθεί αρκετά.

Ο άλλοτε αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είπε ότι όταν ένας αγώνας πρωταθλήματος λήξει ισόπαλος, τότε το παιχνίδι πρέπει να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Έτσι ώστε η ομάδα να πάρει έναν παραπάνω βαθμό απ’ ότι κανονικά, δηλαδή δύο.

Ο Νέβιλ θεωρεί πως σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, οι οπαδοί που είτε θα δουν το ματς από το γήπεδο ή από την τηλεόραση τότε θα βλέπουν το παιχνίδι με μεγαλύτερη ευχαρίστηση. «Θέλω να πω μια νέα άποψη και λίγο ριζοσπαστική.

Αν ένα παιχνίδι πρωταθλήματος λήξει ισόπαλο, τότε θα πρέπει να υπάρξει η διαδικασία των πέναλτι για έναν παραπάνω πόντο. Έτσι θα μπορείς να πάρεις δύο πόντους. Κάθε παιχνίδι που ένας οπαδός θα το βλέπει θα είναι ενθουσιασμένος», εξηγεί ο Άγγλος αναλυτής.

«Ένα παιδί το οποίο πάει στο γήπεδο για πρώτη φορά, είναι πιθανό να είναι και το μοναδικό του παιχνίδι μέσα στη σεζόν. Στο τέλος βλέπει το 0-0 ή το 1-1. Με τη διαδικασία των πέναλτι θα υπάρχει νικητής. Τουλάχιστον θα δεις πέναλτι», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα