Βρετανία: Χάκερς μπήκαν σε Wi-Fi σιδηροδρόμων και έστελναν μηνύματα για τρομοκρατικές επιθέσεις

Για κυβερνοεπίθεση σε Wi-Fi σιδηροδρόμων ερευνούν οι βρετανικές αρχές - Εστάλησαν μηνύματα για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η Βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη (26/09) ότι ξεκίνησε έρευνα σχετικά με μία κυβερνοεπίθεση καθώς επιβάτες σε ορισμένους από τους πιο μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας, άρχισαν να βλέπουν ισλαμοφοβικά μηνύματα όταν επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες Wi-Fi.

Όπως αναφέρει το Reuters, tο σύστημα Wi-Fi, το οποίο διαχειρίζεται ο όμιλος επικοινωνιών Telent, τέθηκε γρήγορα εκτός λειτουργίας αφότου επιβάτες κατήγγειλαν ότι τους εμφανίστηκε μήνυμα που αναφερόταν σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Λάβαμε αναφορές περίπου στις 5:03 μμ χθες (25/09) για μια κυβερνοεπίθεση που έδειχνε ισλαμοφοβικά μηνύματα σε κάποιες από τις υπηρεσίες Wi-Fi της εταιρείας Network Railservices», ανέφερε η βρετανική αστυνομία μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι η Βρετανία είδε το αντιισλαμικό αίσθημα να αυξάνεται καθώς ξέσπασαν ταραχές σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, μετά το αιματηρό επεισόδιο με την δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών, μία επίθεση που αποδόθηκε εσφαλμένα σε Ισλαμιστή μετανάστη μετά από παραπληροφόρηση.

Η Network Rail, ο όμιλος που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα, ανακοίνωσε ότι το Wi-Fi παραμένει εκτός λειτουργίας έπειτα από το περιστατικό που καταγράφηκε σε 19 σταθμούς, ανάμεσά τους οι σταθμοί London Bridge, Euston, Manchester Piccadilly και Edinburgh Waverley.

Η Telent από την πλευρά της ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι από την κυβερνοεπίθεση δεν επηρεάστηκαν προσωπικά δεδομένα των χρηστών και πρόσθεσε ότι το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας.

Η εκτίμηση είναι ότι οι υπηρεσίες WiFi θα αποκατασταθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα